Elbukott a Ferencváros

A Partizani Tirana ellen bünte-tőpárbajban alulmaradó FTC nem jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtező-jének 3. fordulójába.

A Partizani Tirana ellen bünte-tőpárbajban alulmaradó FTC nem jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtező-jének 3. fordulójába. A tren-cséniek idegenben lőtt több góljuknak köszönhetően ver-ték ki az Olimpija Ljubljanát.

Szégyellik magukat

Az első negyedóra végén tizenegyesből jutott előnyhöz a Ferencváros a Partizani ellen, de az albánok még az első félidőben egyenlítettek, egy beadás után a menteni igyekvő ferencvárosi védő, Hüsing ballal hatalmas gólt lőtt saját kapujába (1:1). A második félidőben és a hosszabbításban nem született újabb gól, így következett a tizenegyespárbaj. A Ferencváros részéről egyedül Nagy Dominik talált a kapuba, Gera, Šesták és Ramírez lövését a kapus hárította. A Partizaniból hárman voltak eredményesek (a kapus Hoxha panenkázott), ezzel az EL-ből a Skenderbeu kizárása miatt átsorolt albánok 3:1-re nyerték a tizenegyeseket, és kiverték a Fradit.

„Csak elnézést tudok kérni a szurkolóktól a teljesítmény miatt. Jól kezdtünk, de felfoghatatlan számomra, hogy utána miért hoztuk vissza a meccsbe az albánokat. Néhányan nagyon félve játszottak, ami nagyon nagy kár egy ilyen meccsen. Hazai pályán, nagyszerű stadionban esti meccset játszottunk, nagyon keserű így kiesni – mondta Thomas Doll, a Fradi edzője. – Ez elfogadhatatlan, nem ezért küzdöttünk az egész tavalyi szezonban, hogy itt kiessünk. Nem volt élet, nem volt tűz bennünk. Volt néhány jó teljesítmény a csapatban, de a többiek produkciója mellett ez nem lehetett elég a továbbjutáshoz.” Lovrencsics Gergő is letörve nyilatkozott: „Szégyellem magam. Ezt a csapatot két-három góllal le kellett volna győzni.”

Karácsony nyáron

A trencséniek a hazai, zsolnai találkozón ugyanolyan forgatókönyvet követtek, mint egy hete Ljubljanában: előbb megléptek az ellenféltől (akkor 4:0-ra, most 2:0-ra), hogy aztán a látszólag már eldőlt meccseket drámává változtassák, 3-3 gólt bekapva (4:3, 2:3). A szerda esti találkozón a 79. percben vette át a vezetést az Olimpija, és egy újabb találat már a ő továbbjutásukat jelentette volna. Ám a 92. percben Šemrinec kapus nagy helyzetben védett, jóvá téve a párharcban mutatott bizonytalanságait. A trencséniek így 6:6-os összesítéssel, idegenben lőtt több góllal jutottak tovább.

„Infarktusos meccs volt. Olyan érzésem volt, mintha karácsony lenne, és állandóan ajándékokkal bombáznánk az ellenfelet, amely három perc alatt egyenlített. Folyamatosan erről beszélgetünk, de jön a koncentrációvesztés, és ezért bűnhődünk. Ritkán örülhetünk vereség után, de most történelmi sikert értünk el. Ha kijavítjuk hátul a hibákat, a harmadik selejtezőkörnél is tovább tervezhetünk” – értékelt Martin Ševela, a trencséniek vezetőedzője, aki a Legia Warszawa ellen készítheti fel legközelebb védenceit. A lengyel bajnok ellen azonban már nem engedhetik meg maguknak a trencséniek a sorozatos rövidzárlatokat a védelemben. „A BL-ben az ellenfelek minden kis hibát büntetnek, vigyáznunk kell. De talán az Olimpija ellen picit azért voltunk görcsösek, mert mindenki a mi továbbjutásunkat várta, ez a Legia ellen már nem így lesz, ami segíthet” – vélekedett a kapus Šemrinec.

A trencséniek jövő szerdán Zsolnán fogadják a varsóiakat a párharc első meccsén. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?