Elbúcsúztak az elittől a magyarok

Szentpétervár.

Szentpétervár. A németektől 4:2-es vereséget szenvedett magyar jégkorong-válogatott tagjai hiába szurkoltak tegnap a lelátón a franciáknak, a fe-héroroszok 3:0-ra győztek, és Vasék kárára kivívták a bent-maradást az A csoportban.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese úgy vághatott neki a németek elleni hétfői összecsapásnak, hogy ha három pontot érően győz, jövőre is az elitben marad.

Közel a pontszerzéshez

A magyarok a 10. percben megszerezték a vezetést: Bartalis lecsorgó korongjára Sofron csapott le. Az NHL-es kapus, Greiss a botjával kiszúrt, ám hibázott, így a magyar csatár az üres kapuba lőtt (0:1). Ezután állandósult a német fölény, a magyar csapat kőkeményen védekezett, egyszer azonban – óriási balszerencsével – Rajna kapujába került a korong: egy rossz felszabadítás után Hager passzkísérlete a menteni igyekvő Vas Márton jobb lábáról pattant be (1:1).

A záró húsz perc elején beszorult a magyar válogatott, Rajna nem tudott rátenyerelni a korongra, amely a védő Reul elé került (2:1). A 45. percben viszont Wehrs lövése megpattant egy védő botján, így egyenlítésnek örülhetett a közel 1000 fős magyar szurkolósereg (2:2). Ez volt a vb-n az első klasszikus hátvédgól a Chernomaz-csapattól.

A folytatásban alig maradt erő a támadásokra, ám a védelem hősies, Rajna pedig magabiztos volt. Az 58. percben azonban Braun átlőtte a védőfalat (3:2). A végén Goc üres kapus góllal állította be a végeredményt (4:2).

Hibák a hajrában

Meccs utáni értékelésében a jó kezdés utáni hibákat emelte ki Chernomaz kapitány. „A szoros mérkőzéseken nagyon fontos a lendület, amit vagy emberelőnnyel, vagy az ellenfél hibáinak kihasználásával lehet megszerezni. Mi kétszer is úgy kaptunk gólt, hogy kritikus helyen eladtuk a korongot. Nem tudtunk zártak maradni, ezért kaptunk ki a végén” – nyilatkozta Chernomaz.

Nem segítettek a franciák

A magyarok három ponttal zárták a tornát, de így is maradt esélyük a bentmaradásra: ehhez a franciáknak (akik számára már nem volt tétje a meccsnek) a rendes játékidőben le kellett volna győzniük tegnap a fehéroroszokat. Utóbbiak azonban a szükséges egy pont helyett mindhármat megszerezték 3:0-s győzelmükkel, így a magyarok kárára megőrizték A csoportos tagságukat.

Chernomaz szerint már a torna első felében nagyon jó harmadokat produkált a csapata, 40-50 percen át képes volt tartani a lépést a legjobbakkal is. „A sorsfordító a fehéroroszok elleni ütközet volt. Ott ráéreztünk, mire van szükség. Hogyan tudunk a komoly védekezésből átfordulni támadásokba, és végre elegendő gólt lőttünk. A németek ellen hasonló volt a játék, ám ott a végén összeroppantunk a nyomás alatt. Emelt fővel távozunk”– fogalmazott a kanadai szakvezető, akinek a vb-vel lejárt a megbízatása, az esetleges hosszabbításról még nem tárgyalt a magyar szövetséggel.

A három góllal legeredményesebb magyar csatár, Sofron szerint sok esetben már igazi A-csoportos szinten játszik a csapat, a válogatottól való visszavonulását bejelentő csapatkapitány, Vas Márton pedig kifejtette, nagyon sokat fejlődtek egy év alatt, és bebizonyították, hogy nem véletlenül szerepeltek az élvonalban.

Vissza a Divízióba

A magyarok jövőre a Divízió I/A-ban fognak szerepelni Ausztria, az elittől szintén most búcsúzó Kazahsztán, a Koreai Köztársaság, Lengyelország és Ukrajna társaságában. A torna megrendezésére előzetesen az osztrákok és a dél-koreaiak jelentkeztek. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?