Döntőbe szenvedte magát a Real

A Bayern München 2:2-es döntetlent játszott a Real Madrid otthonában a labda-rúgó BL elődöntőjének vissza-vágóján. A németek jól futbal-loztak, de a továbbjutást jelentő gólt nem tudták be-tuszkolni Navas kapujába.

A Bayern München 2:2-es döntetlent játszott a Real Madrid otthonában a labda-rúgó BL elődöntőjének vissza-vágóján. A németek jól futbal-loztak, de a továbbjutást jelentő gólt nem tudták be-tuszkolni Navas kapujába. A vigasztalhatatlan bajorok edzője, Jupp Heynckes végleg elbúcsúzott az európai kupáktól.

A labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő müncheni mérkőzése után nagy bátorság kellett ahhoz, hogy valaki a Real Madrid ellen fogadjon a visszavágó előtt. A spanyol együttes egy hete kisebb meglepetésre 2:1-es győzelmet aratott a Bayern vendégeként, és ugyanolyan helyzetből várhatta a visszavágót, mint egy éve. Akkor a Bayern a visszavágón 2:1-re hozta a 90 percet, azonban a hazaiak a hosszabbításban 4:2-re fordítottak, és továbbjutottak.

Pedig ha valamikor, akkor idén lehetett bízni egy olyan forgatókönyvben, amely a hátrány ledolgozásáról szól, hiszen a Real elég gyatrán szerepelt önmagához képest a La Ligában, és a BL-ben is majdnem kiesett a negyeddöntőben, hiába nyerte az első meccset idegenben 3:0-ra. Nem véletlenül szegezték a kérdést Zinedine Zidane-nak, hogy nem félti-e az állását. A francia szakember azonban úgy vélte, nem attól függ az ő munkája, hogy a Real BL-döntőt játszik vagy sem.

Zidane ezúttal a gyémánt alakzatú 4-4-2-s taktikát választotta, és a gyorsabb játékosokra próbált támaszkodni. A megsérült Dani Carvajal helyére a szélső Lucas Vázquezt vonta hátra a jobb oldalra, hogy ezzel megnehezítse Franck Ribéry dolgát, míg Casemiro meglepetésre kimaradt, és védekező középpályásként Mateo Kovacic került be a kezdő tizenegybe. Vázquez azonban nem bírt Ribéryvel, a Bayern középpályája ismét dominált, de hiába játszott jobban a vendégcsapat, ha elöl Thomas Müller 180 perc alatt semmit sem csinált, Robert Lewandowski (a legutóbbi öt BL-meccsén) gólképtelennek bizonyult, a védelem pedig elképesztő bakikat követett el.

A visszavágó 3. percében azért nem lettünk volna Zidane helyében, Thomas Müller középre adását követően Sergio Ramos olyan ügyetlenül próbált menteni, hogy csak Joshua Kimmich elé piszkálta a labdát, a védő pedig az első mérkőzéshez hasonlóan nem hibázott, és vezetéshez juttatta a vendégeket – 0:1.

A 11. percben Marcelo balról ívelt középre, a sérüléséből visszatért David Alaba még kicsit zavarban volt, hogy hová is helyezkedjen, rossz döntését Karim Benzema azonnal kihasználta – 1:1.

A második félidőt borzalmasan kezdte a Bayern, Corentin Tolisso hazaadta a labdát, amelyre Karim Benzema lecsapott volna, ezzel pedig úgy megijesztette Sven Ulreich kapust, hogy nem tudta eldönteni, kirúgja vagy rávetődjön, de miután kézzel nem érinthette meg a labdát, egy suta mozdulattal a hóna alatt elengedte, Benzema pedig két lépésről az üres kapuba lőtt – 2:1.

Ugyan a 63. percben James Rodríguez kiegyenlített, már hiába támadta végig a maradék időt a Bayern – és reklamált két alkalommal is büntetőt a meccs folyamán –, a kiválóan védő Keylor Navas vezetésével a Real megőrizte összesítésbeli 4:3-as előnyét.

Zidane a mérkőzés után elismerte, csapata ezúttal a szó legszorosabb értelmében megszenvedett a továbbjutásért. „Ez egy őrült, de nagyon klassz meccs volt. A futballban szenvedni kell, anélkül nem lehet döntőbe jutni. Történelmet írtunk, és bebizonyítottuk, hogy a csapatunk sohasem adja fel. Még mindig nem nyertünk meg semmit, de a döntőben vagyunk, és ez óriási tett. Boldogok lehetünk, mert nem szokványos, hogy egy csapat sorozatban háromszor is eljusson eddig” – mondta Zidane.

A bajoroknál a hitetlenkedés és a szomorúság volt a jellemző, hiszen a csapat nem játszott rosszabbul a két mérkőzésen riválisánál, de az egyéni hibák és a játékvezetői tévedések őket sújtották. „Nagyon keserű érzés, mert az első meccsen megvoltak a lehetőségeink, a visszavágón sokkal veszélyesebben futballoztunk, de végül a kevesebb hibát elkövető Real ment tovább” – bosszankodott Mats Hummels.

Jupp Heynckes, a Bayern edzője végleg elbúcsúzott a nemzetközi futballtól. „Sohasem állt szándékomban visszatérni a kispadra, de most már véglegesen kijelentem, ez volt az utolsó európai meccsem. Kevés ember van, aki 72 évesen ilyen kalandba bonyolódott. De csalódott vagyok, mert a játékosok nem azt kapták, amit megérdemeltek” – nyilatkozta a müncheniek szakvezetője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?