Danyi Gábor lesz a Győri ETO KC edzője

Danyi Gábor jelenlegi másodedző lesz július elsejétől a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának vezetőedzője, a szakember egy plusz egy évre szóló szerződést ír alá.Danyi Gábor 2011 óta dolgozik a klubnál, Ambros Martín előtt volt Konkoly Csaba, majd a négy éve elhunyt norvég Karl-Erik Böhn másodedző

Danyi Gábor jelenlegi másodedző lesz július elsejétől a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának vezetőedzője, a szakember egy plusz egy évre szóló szerződést ír alá.

Danyi Gábor 2011 óta dolgozik a klubnál, Ambros Martín előtt volt Konkoly Csaba, majd a négy éve elhunyt norvég Karl-Erik Böhn másodedzője is.

A spanyol Ambros Martín 2012 óta vezetőedzője a győri csapatnak, amellyel Bajnokok Ligáját háromszor, bajnokságot és Magyar Kupát egyformán négy alkalommal nyert. A román válogatottat 2016 őszétől vezeti, s februárban jelentette be, hogy nyáron elhagyja a győri csapatot.

Bartha Csaba klubelnök a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 2018/19-es szezon szakmai stábjában Danyi Gábort segíti a horvát férfi és női válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Zdravko Zovko, s helyet kapott a stábban Kun Attila jelenlegi utánpótlásedző és Holanek Zoltán jelenlegi erőnléti edző.

Az elnök kiemelte, a stáb megválasztásakor a fő szempont az volt, hogy minden embernek meghatározott feladatköre legyen.

A bajnokságban címvédő Győr a hétvégén a Magyar Kupa négyes döntőjében szerepel, a Bajnokok Ligájában jövő szombaton vívja a negyeddöntő első mérkőzését.

„Egészen más dolog tanácsokat adni, elmondani a meglátásaidat a vezetőedzőnek, mint kiélezett helyzetben, a felelősséggel a válladon azonnal jól dönteni. Na meg lereagálni, ha rosszul döntöttem, kezelni ezt a csapat előtt, nemcsak játszani a főnököt, hanem menedzselni a konfliktusokat, mindenkiből kihozni a legjobbat, és mindezt derűsen, jókedvűen, örömmel – ez a filozófiám ötvennégy éve. És ez lesz a legfontosabb” – hangsúlyozta Danyi Gábor a Nemzeti Sportnak.

Azt is elmondta, számára az is fontos lesz, hogy a csapat játékosai igyekezzenek megtanulni magyarul. „Ha egy adott országban keresed a kenyered, akkor tegyél egy olyan gesztust, hogy érted az itt élőket és megszólalsz a nyelvükön – ez olyan tiszteletadás, amit meg kell követelnünk. Tudom, hogy nehéz nyelv, és volt már itt olyan légiós, aki azért nem beszélt magyarul, mert annyira idegesítette, ha hibázott, de közben Eduarda Amorim meg szinte folyékonyan beszél – valahová a két végpont közé kellene eljutni. Persze a csapat, az edzések nyelve marad az angol, de ebben akkor is szeretnék változást elérni” – idézte Danyi Gábort a Nemzeti Sport. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?