Csak undorodunk

<p>Magyar foci, sok szeretettel.</p>

KISS TIBOR NOÉ

A Debrecennél megállt a tudomány. A DVSC sorozatban az ötödik bajnoki mérkőzését veszítette el, a csapat ezúttal a Győr elleni rangadón kapott ki 2:0-ra. S bár a Lokinak alig volt komoly helyzete, egy nyilvánvaló tizenegyest nem adott meg számukra a játékvezető: Lipták és Coulibaly összecsapásakor az ETO védője buktatta a francia idegenlégióst. „Ilyenkor nem szokták megadni” – szomorkodott a találkozó után Kondás Elemér, a debreceniek edzője, akinek a nyilatkozata ismét hemzsegett azoktól a lózungoktól, amelyeket nehéz faarccal végighallgatni. „Most ugyanazt a csapatot láthatták a Loki-szurkolók, mint a korábbi időszakban” – próbálta dicsérni fiait Kondás, elfelejtve, hogy a Debrecen az utolsó öt meccsén összesen nulla pontot szerzett. Aztán folytatta. „Elégedett vagyok a játékosok teljesítményével” (Csak így tovább!), „a csapat jön ki a gödörből, most ott voltunk a szélén, csak visszalöktek” (Hát, persze, megint a bíró a hibás!).

De nemcsak a futballedzők ontják magukból a közhelyeket, a televíziós kommentátorokat sem kell félteni. Alighanem bónusz jár azok számára, akik a legjobban adják el a semmit. „Óriási helyzet” – kiáltott fel például a Győr–DVSC mérkőzés riportere, amikor egy győri kiugratásnál a vendégek védője hazakísérte a labdát Verpecz kapusnak. Igaz, járt arra egy csatár is. A kedvenceinket ezen a hétvégén mégis a Kecskemét–FTC találkozó közvetítése során hallottuk. „Két jó passz után megjött az önbizalma” – pszichologizált a kommentátor, majd az első félidő végén így összegzett: „Talán a legnagyobb Fradi-lehetőséggel zárult az első félidő. Böde Dániel jó labdát kapott, de egy gyengécske gurítással fejezte be az akciót.” Vagyis a legnagyobb lehetőség egy gurítás volt.

Diósgyőrben sem sokkal jobb a helyzet. A DVTK leukémiában szenvedő 19 éves kapusa, Rakaczki Bence javára jótékonysági öregfiúk tornát rendeztek, amelyen részt vett a Ferencváros öregfiúk csapata is. A DVTK–FTC meccsen aztán ki is tört a balhé, egy durva Vincze Ottó-belépő után néhány perccel elszabadultak az indulatok. A lényeg: a mérkőzést be sem lehetett fejezni. A különböző beszámolók szót ejtettek még kiérkező rendőrautókról, valamint a palánk mögül a pályára ugró Mátyus Jánosról. A Diósgyőr honlapja korrekten megírta az esetet, de ennek nem mindenki örült. „Senki sem ütött meg senkit, viszont a meccset lefújták, az utolsó másfél percet nem játszották le. Sajnos, a honlapunk szükségtelenül felfújta az ügyet, botránynak semmiképp sem nevezném” – mondta az esemény szervezője, Fuhrmann Imre a FourFourTwo magazinnak a botrány kapcsán.

Hát itt tart a magyar futballközeg 2012-ben. Annak kell örülni, hogy nem tört ki verekedés egy jótékonysági meccsen. Nem találunk szavakat. Csak undorodunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?