Coulthard elégedett

Montreal. „Tudtuk, hogy esélyünk lesz a pontszerzésre, az viszont már számunkra is meglepetést jelentett, hogy a legjobbak közé tartoztunk Montrealban” – mondta David Coulthard, aki vasárnapi 2. helyével, s 6 pontjával szorosan felzárkózott a BMW-Williams két klasszisa mögé a 8 futam után összesítésben.

Montreal. „Tudtuk, hogy esélyünk lesz a pontszerzésre, az viszont már számunkra is meglepetést jelentett, hogy a legjobbak közé tartoztunk Montrealban” – mondta David Coulthard, aki vasárnapi 2. helyével, s 6 pontjával szorosan felzárkózott a BMW-Williams két klasszisa mögé a 8 futam után összesítésben.

A Forma–1-es Kanadai Nagydíj előtt még pesszimista volt a skót klasszis, de aztán rácáfolt önmagára. Végig nyugodtan vezetett, s a 60. körben parádés megoldással védte ki a 2. helyét veszélyeztető brazil Rubens Barrichello (Ferrari) támadását.

„Remek csatát vívtunk, amikor mindketten le akartuk körözni Mika Salót. Azt hittem, hogy a finn pilóta elenged a hajtűkanyarban, de nem ezt tette, emiatt Rubens majdnem megelőzött. A lehető legkésőbbi pillanatban fékeztem, ezzel hibára késztettem Barrichellót. Szerencsére sikeres volt a manőverem, így megőriztem a 2. helyet” – emlékezett a skót.

A 6. futam után Coulthard helyzete szinte reménytelen volt, az összetett verseny 5. helyén állt 10 ponttal. Az ausztriai verseny óta diadalmaskodott Monte-Carlóban, s a montreali 2. hely is azt bizonyítja, hogy alaposan feljavult ő is, s a McLaren-Mercedes is.

Michael Schumachernek kedvezett, az addigi biztosan vezető Rubens Barrichellónak viszont egyáltalán nem a biztonsági autó beküldése a Kanadai Nagydíj 14. körében: „A safety car megjelenése sokat segített, bár még most sem tudom pontosan, miért volt szükség erre a lépésre. De egyáltalán nem zavart, mert így visszakapaszkodhattam a közepes rajt után – mondta az összetett versenyt már 43 pontos előnnyel vezető négyszeres világbajnok. – Nem hittem volna, hogy Rubens ilyen könnyen megelőz a rajtnál, de neki kedvezett, hogy a pálya tisztább oldaláról indulhatott. Azt is tudtam, hogy Montoyához hasonlóan kétszer kell kimennie a boxutcába, s ez megnyugtatott, hiszen én csak egy kiállást terveztem. Örülök annak, hogy én szerezhettem a Ferrari 150. Forma–1-es futamgyőzelmét, amelyért a csapat összes munkatársának köszönetet mondok. Valamennyien fantasztikusan dolgoztak.”

A 3. helyen célba érkező Rubens Barrichelllo bosszankodott a leintés után: „Egyértelmű, hogy a biztonsági autó pályára küldése rontotta el a versenyemet. Nem értettem a döntést, hiszen Jacques Villeneuve BAR-Hondája senkit sem veszélyeztetett...” Az 1997-es világbajnok a 10. körben műszaki hiba miatt adta fel a futamot, a safety car azonban csak a 14.-ben jelent meg a Gilles Villeneuve-pályán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?