Brazília elsőként jutott ki a vb-re

Sao Paulo. A paraguayiak elleni hazai győzelmével elsőként jutott ki a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságra a brazil válogatott.A brazilok Sao Paulóban 3:0-ra verték a paraguayiakat, ezzel sorozatban nyolcadik győzelmüket aratták a vb-selejtezőben, amire korábban még nem volt példa.

Sao Paulo. A paraguayiak elleni hazai győzelmével elsőként jutott ki a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságra a brazil válogatott.

A brazilok Sao Paulóban 3:0-ra verték a paraguayiakat, ezzel sorozatban nyolcadik győzelmüket aratták a vb-selejtezőben, amire korábban még nem volt példa. Világbajnoki részvételük azzal vált biztossá, hogy Uruguay kikapott Peruban.

A braziloknak a vezetést Philippe Coutinho szerezte meg a 34. percben, majd Neymar a szünet után előbb büntetőt hibázott, azután a 64. percben mégis betalált. Ezzel – 25 éves korára – már 52 gólt szerzett 77 mérkőzésen a válogatottban. A hazaiak harmadik gólját Marcelo lőtte a hajrában.

Sikerével a Selecao csatlakozott a rendezőként automatikusan vb-résztvevő oroszokhoz. A brazil válogatott a világon egyedüliként valamennyi világbajnokságon részt vett eddig.

„Köszönöm neked, jóságos Istenem, hogy révbe értünk” – nyilatkozta boldogan Tite, a brazilok szövetségi kapitánya.

„Ez csak a kezdet. Nagyon figyeljetek ránk, mert Brazília visszatért, és ismét régi fényében fog csillogni” – üzent a vb-riválisoknak Paulinho, aki a korábbi, Uruguay elleni selejtezőn mesterhármast ért el.

„Annyit szabálytalankodnak velem szemben, amennyit akarnak. Csak csinálják nyugodtan, másképp úgysem tudnak megállítani” – jelentette ki Neymar.

„Tudni akarják, hogy mi változott meg a 2014-es világbajnoksághoz képest a nemzeti csapatnál? Minden. Nagyon jó a hangulat a válogatottnál, alig várjuk, hogy újra találkozzunk. Mindenki kiadja magából a maximumot, és ez az eredményeinken meglátszik” – szögezte le Marcelo, a Real Madrid balhátvédje.

Az élcsoportba tartozó Uruguay 2:1-re kikapott Peruban, ezzel a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza. A brazilok mögé az Ecuadorban győztes kolumbiaiak jöttek fel, míg a 13. forduló után harmadik argentinok 2:0-s bolíviai vereségükkel jelenleg ötödikek. A dél-amerikai zónából négy csapat közvetlenül szerez jogot a világbajnoki részvételre, az ötödik pedig pótselejtezőt játszik az óceániai régió legjobbjával. Mivel a 23 pontos Uruguay és a 22 pontos Argentína a 15. fordulóban egymással játszik, egyikük biztosan nem tudja majd befogni a 33 ponttal éllovas brazilokat, akik így az első négy között fejezik be a selejtezőt.

Az argentinok Lionel Messi nélkül voltak kénytelenek pályára lépni La Pazban, ahol amúgy sem túl eredményesek. Az ötszörös aranylabdás támadót pár órával a találkozó előtt négy mérkőzésre eltiltotta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, mert a Chile együttesével szemben csütörtökön 1:0-ra megnyert hazai vb-selejtezőn szidalmazta az egyik partjelzőt, majd azt követően nem volt hajlandó kezet fogni vele.

A három pontot Quitóban vendégként begyűjtő kolumbiaiak első gólját James Rodríguez szerezte, aki előző nap a helyi sajtó és a közösségi oldalak főszereplőjévé vált Kolumbiában azzal, hogy – az őt ért kritikákra válaszul – a középső ujját mutatta a csapat hétfői edzésére összegyűlt újságíróknak. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?