Bero: A válogatottság sokkal többet ér, mint a gólkirályság

A 20 esztendős Matúš Bero az Európa-bajnokságra készülő szlovák futballválogatott keretének a legfiatalabb játékosa.

A 20 esztendős Matúš Bero az Európa-bajnokságra készülő szlovák futballválogatott keretének a legfiatalabb játékosa. Várhatóan ma (17.30) Grúzia ellen mutatkozik be a nemzeti csapatban a gólerős trencséni középpályás, akivel Szencen beszélgettünk.

Számított arra, hogy Ján Kozák meghívja a válogatottba?

Elsősorban arra összpontosítottam, hogy klubcsapatomban és az U21-es nemzeti csapatban minél jobb teljesítményt nyújtsak. Aztán lesz, ami lesz. Nagyon örülök, hogy beérett a kemény munka gyümölcse, és a kapitány felfigyelt rám. Óriási megtiszteltetésnek tartom, hogy bekerültem a válogatottba, hiszen ez minden futballista vágya. Most már rajtam a sor.

Hogyan reagált, amikor megtudta, hogy helyet kapott a huszonhetes keretben?

Hevesen verni kezdett a szívem, édesanyám azonnal hívott és teljesen elérzékenyülve, sírva közölte velem az örömhírt. Be akarom bizonyítani, hogy itt a helyem, és igyekszem meghálálni a szövetségi kapitány bizalmát. Egy biztos, a felkészülés során mindent beleadok. Aztán, hogy ez elég lesz-e az Eb-nevezéshez, vagy nem, az hamarosan kiderül. Bevallom, ha végül mégsem utazhatnék Franciországba, akkor sem esem kétségbe…

Miként fogadták Hamšíkék?

Kedvesen. Jó fejek voltak, valamennyien biztattak, bátorítottak. Mindnyájukat tisztelem, hiszen ők a példaképeim. Az ausztriai edzőtáborozás során igyekszem minél többet ellesni tőlük, hogy én is előre lépjek. Sok mindenben kell még fejlődnöm.

Pénteken a Vladimír Weiss által irányított Grúziával, vasárnap a világbajnok Németországgal játszik a válogatott. Mit gondol, melyik meccsen lép pályára?

Mivel két napon belül lesz a két találkozó, a kapitány várhatóan más-más kezdőcsapatot fog szerepeltetni. Azt, hiszem, mi fiatalok a grúzok elleni találkozón jutunk szóhoz. Nehéz meccsre van kilátás, de bízom benne, hogy győztes meccsen debütálhatok a válogatottban. Természetesen óriási élmény lenne a németek ellen pályára lépni, még ha csak percekre is.

Fantasztikus szezont zárt, a trencséni csapattal bajnokságot és Szlovák Kupát nyert. Nem sajnálja, hogy nem lett gólkirály?

Egyáltalán nem. Boldog vagyok, hogy itt lehetek. Az utolsó fordulóban még harcolhattam volna a gólkirályi címért, de így sokkal nagyobb célért, a válogatottban az Európa-bajnoki keretbe kerülésért küzdhetek.

Azt sem bánja, hogy az utolsó előtti bajnoki mérkőzésen három gólpasszot adott Van Kesselnek, aki ezzel megelőzte a góllövőlista élén?

Dehogy. Most sem csinálnám másként. Büszke vagyok a gólpasszaimra. Van Kessel a csapattársam és jó barátom, örülünk egymás sikereinek. A legfontosabb pedig, hogy a csapat eredményes legyen.

Több külföldi érdeklődőről is hallani. Ez volt az utolsó trencséni szezonja?

Őszintén mondva, még nem tudom. Most az a legfontosabb a számomra, hogy jól felkészüljek az Európa-bajnokságra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?