Athénben még ott lesz

Mindössze arról van szó, hogy a már veterán korban lévő tornász (33 esztenős lesz az idén) ezt az évet egy kissé másképpen veszi. Főként azért, mert a többnyire egy szeren, vagyis a gyűrűn induló sportoló nem tud igazán segítségére lenni az olimpiai kvalifikációért hajtó magyar csapatnak az augusztusi vb-n.

Most egyetlen porcikám sem kívánja a kemény felkészülést Dömötör Ede felvételeAzért gyorsan leszögezem: dolgozom. A tornateremben és a civil életemben egyaránt – magyarázta Csollány. – Igaz, jelenleg a sportban nem vagyok olyan intenzív, mint a debreceni világbajnokságot megelőző időszakban. Most inkább a civil munkámban vagyok tevékenyebb, hiszen érzem már annyira idősnek magamat, hogy elgondolkodjam, milyen lehetőségeim lesznek a jövőt illetően.

Úgy tudom, több vonalon is próbálkozik.

Igen, ez így igaz. Jelenleg a Pegazusnál segédkezem az áprilisi jégkorong-világbajnokság jegyértékesítésében. Ez nem jelenti azt, hogy állásban vagyok, mindössze megteszem az első lépéseket a való világban. Ezenfelül még számos „futó ügyem” van, de ezek legyenek inkább meglepetések.

Élvezi?

Úgy érzem, igen. A monoton, megszokott munka után van, ami elgondolkodtat és kreatívvá tesz. A lényeg, hogy látok lehetőséget, fantáziát ezekben a munkákban. És hogy sikeres leszek-e? A tornát sem úgy kezdtem el, hogy jöttek a sikerek. Keményen meg kellett küzdenem minden egyes eredményért.

Vagyis íme egy olyan tulajdonság, amelyet hasznosítani tud majd a civil életében is.

Igen, a sportban megismert küz-dőszellem a munkámban is a segítségemre lehet majd. Azt hiszem, ez lehet az egyik oka annak, hogy sok egykoron sikeres sportoló tevékenykedik az üzleti életben is.

Nem lesz furcsa, hogy nem indul a Világ Kupa-nyitányon?

Bevallom, nem. Pályafutásom során elég Világ Kupán versenyeztem már. Sőt, most egyetlen porcikám se kívánja a kemény felkészülést. A debreceni vb fizikailag és szellemileg is eléggé megviselt, jólesik az, hogy ha rövid időre is, de szusszanhatok egyet.

Tavaly még arról beszélt, hogy az athéni olimpiát semmiképpen sem hagyná ki.

Ehhez tartom is magam. Mindenképpen szeretnék ott lenni Athénban, egy sportoló életében az olimpia mindig hatalmas élményt jelent, akár eredményesen, akár eredménytelenül zárod a versenyt. Mivel három olimpián indultam már, azt tudom, hogy a felkészülés teljes embert kíván. Éppen ezért szeretném, ha testileg és lelkileg is tökéletes állapotban tudnám megkezdeni a kemény edzéseket az olimpiára.

Mit jósol, Csollány Szilveszter ott lesz az athéni dobogón? Ň

Szerintem ezzel a kérdéssel látogasson el inkább a delphoi jósdába. Talán ott nagyobb sikerrel jár.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?