Aranykitörés a sérülések fogságából

Új tízpróbabajnoka van Szlovákiának. Ifjabb Révész Ferenc Ipolyságról indult, atletizált Érsekújvárott, Nyitrán, Besztercebányán, s most a pozsonyi Slávia UK színeiben nyerte Érsekújvárott a legsokoldalúbb atlétikai versenyszám bajnoki címét.

Új tízpróbabajnoka van Szlovákiának. Ifjabb Révész Ferenc Ipolyságról indult, atletizált Érsekújvárott, Nyitrán, Besztercebányán, s most a pozsonyi Slávia UK színeiben nyerte Érsekújvárott a legsokoldalúbb atlétikai versenyszám bajnoki címét. Pontszáma (5471) nem eget rengető, 2016-ban azonban aranyat ért az országos bajnokságon.

Az atlétikai tehetség négy éve belesodródott a sérülések fogságába, s 2012 óta ez volt az első többpróbaviadala. Korábban hatszor volt korosztályos diák, ifi vagy juniorbajnok. „Két héttel a bajnokság előtt barátnőmmel elhatároztuk, hogy felkészülünk erre a versenyre. Edzettünk, s meglett az eredménye – mondja az előzményekről az újdonsült tízpróbabajnok. – Barátnőm a nőknél lett második, nekem meg úgy összejött, hogy megnyertem. Nagyon örültem, hiszen mindez Érsekújvárban történt, ahol első nyolcpróbámat teljesítettem. Jó időben, régi ismerősök, edzők között, baráti hangulatú tízpróba volt. Ezúttal az alacsony pontszám is győzelmet hozott. Csalódás számomra, hogy ilyen kevés ponttal is lehetett nyerni, meg az is, hogy csak öten indultunk a felnőttek között. Korábban mindig szeptemberben rendezték a többpróbabajnokságot, most április utolsó és május első napjára tették. Azt még mindig nem tudtuk elérni mi, többpróbázók, hogy a szabadtéri versenyidénybe kerüljön. Ennek megfelelő az érdeklődés és a szövetség hozzáállása is.”

Feri tíz számból megnyerte a távol és a rúdugrást, hatszor volt második, egyszer harmadik, s a legvégén, 1500 méteren csak negyedik. Összpontszáma (5471) azonban 341-el volt nagyobb, mint a második helyezetté. „Nem mondanám, hogy a kiegyensúlyozottság vitt az élre. Végre felfogtam, hogy nem kell mindenre összpontosítani – folytatja a 21 éves atléta. – Izomhúzódásom is volt, ugrórudat sem vittem magammal, négy év után megpróbáltam, és összejött. Nem nagyon éreztem a rivalizálást, inkább barátságos verseny volt. Győzelmem után azonban kedvet kaptam, adott egy löketet. Nem akarok lustálkodni, van mire építenem, folytathatom.”

Ifj. Révész Ferenc Pozsonyban tanul és él. Jelenleg a Comenius Egyetem másodéves hallgatója a testnevelési kar atlétaedzői szakán. S miközben tanul, már négy fiatalabb atléta is van a csoportjában, akikkel foglalkozik. Jelenleg nincs edzője, s újra kedvet kapott az atlétikához. Visszatérésében nagyapja márciusi halála is közrejátszott. Bajnoki címével rá is emlékezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?