A sereghajtó otthonában is kikapott a DAC

A dunaszerdahelyi futballcsa- pat 2:1-es vereséget szenvedett a Fortuna Liga 32. fordulójában a szakolcai együttes ideiglenes otthonában, Senicán.

A dunaszerdahelyi futballcsa- pat 2:1-es vereséget szenvedett a Fortuna Liga 32. fordulójában a szakolcai együttes ideiglenes otthonában, Senicán. A DAC sorozatban harmadszor kapott ki, a Skalica ezzel a győzelemmel életben tartotta bentmaradási reményeit.

A mérkőzés kulcsfontosságú volt a Skalica számára, hiszen ha nem szerzik meg a három pontot, mindenképpen búcsúztak volna a Fortuna Ligától. A DAC csapatából sokan hiányoztak, Brašeň, Szarka, Davis, Straka és Egri sérülés, Zsivkovics pedig eltiltás miatt nem játszhatott. Újra a kezdőcsapatban kapott helyet Ľubomír Michalík – a középhátvéd, aki már öt meccs, a zsolnai 4:1-re elvesztett bajnoki óta nem lépett pályára a sárga-kékeknél, most a csapatkapitányi karszalagot is visszakapta. (Michalík „jegeléséről” egyébként a múlt hét elején jelent meg egy kommentár a sportnapilapban, a szerző szerint túl nagy luxus egy ilyen kvalitású, válogatott tapasztalatokkal rendelkező futballistát a kispadon tartani.)

A hazaiak a tét tudatában jól kezdtek, több helyzetük is volt, és a 24. percben megszerezték a vezetést: a kapu előtt üresen álló Masaryk jó labdát kapott, és be is vágta – 1:0. A Skalica növelhette volna előnyét, de lehetőségei kimaradtak.

A vendégek első félidei játékáról sokat elmond, hogy ugyan a 49. percben a vendégszektor elkezdte a biztatást, ám a hivatalos honlap beszámolója szerint „a dolog pikantériája az, hogy afféle tüntetésként a pályának háttal állva kiabálnak a szurkolók”.

A második játékrészre két helyen is változtatott Tomislav Maric, a DAC vezetőedzője: Černák helyett Sarr, Huk helyett Horváth Béla állt be. A sárga-kékek aktívabbak lettek, lehetőségeik is voltak, a 67. percben Erik Pačinda szépségdíjas gólt lőtt: egy magas ívelést kapott, és kapásból átemelte Krnáč kapust – 1:1. Pačindának ez volt a 10. találata az idényben, ezzel ő a dunaszerdahelyiek legeredményesebb játékosa.

A kapott gól megzavarta a szakolcaiakat, a DAC-nak megvoltak a lehetőségei, hogy átvegye a vezetést, ám Polievka és Štepanovský ziccereit Krnáč védte. Már a hosszabbításban szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat, Juraj Piroska állt a labda mögé, Hlinkának legurította, ő megállította a labdát, Piroska pedig a felső kapufa érintésével a hálóba lőtt – 2:1. A sorfal és Tujvel kapus sem oldotta meg igazán jól a helyzetet.

Mivel a nagymihályiak pontokat vesztettek a pozsonyi Slovan ellen (csak 1:1-et játszottak ellenük), Piroska győztes gólja azt jelentette, a szakolcaiaknak még mindig van esélyük a bentmaradásra. Az utolsó forduló előtt két pont a lemaradásuk a Zemplíntől. Pénteken a sereghajtó a bajnok trencséniek otthonába látogat, a Michalovce pedig a zsolnaiakat fogadja.

„Nem volt egyszerű odaállni a szabadrúgáshoz. Tudtam, hogy áll a meccs Nagymihályban, de azt is tudtam, mit akarok csinálni, és bíztam magamban” – nyilatkozta a meccs hőse.

A DAC-ot irányító Tomislav Maric szerint a mérkőzés olyan volt, amilyennek várták. „Focizni akartunk, de nem tudtuk megtartani a labdát. A második félidő előtt cseréltünk, jobban kezdtünk játszani, egyenlítettünk, és további helyzeteink is voltak. Egy vitatható szituáció döntött, a bíró úgy ítélte meg, ahogy megítélte, a szakolcaiak berúgták a szabadrúgást, mi pedig kikaptunk” – fogalmazott a sárga-kékek trénere.

Ľubomír Michalík a sportnapilapnak nyilatkozott, és szerinte is túl szigorú volt az utolsó szabadrúgás: „Az első félidőért nem érdemeltünk sikert, nem játszottunk jól. A másodikban kiegyenlítettünk, helyzeteink voltak, de jött egy szabadrúgás, amit mindenki ítéljen meg maga. Szerintem nem volt szabálytalanság, a meccsnek döntetlennel kellett volna véget érnie.”

Az utolsó fordulóban a DAC Rózsahegyre látogat. Ha nem kap ki, akkor megőrzi a 6. helyét a táblázaton, ha viszont a hazaiak győznek, akkor átugorják ellenfelüket, és a DAC csak a 7. helyen végez. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?