A PSG a csodában, a Bayern magában bízik

<p>A Paris Saint-Germain a hazai 1:3 után csak a csodában bízhat az FC Barcelona vendégeként ma este (20.45) a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. A másik párharcban a Bayern Münchennek otthon kell ledolgoznia kétgólos hátrányát az FC Portóval szemben.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Rendkívül nehéz helyzetben van a PSG, mert a Barca az európai kupákban 36 alkalomból 34-szer továbbjutott, ha az első, idegenbeli találkozón győzött. A párizsi csapatban ezúttal már ott lehet a pályán az első meccset eltiltás miatt kihagyó Zlatan Ibrahimovic és Marco Verratti is, ám a középpályás Thiago Motta, valamint a védő David Luiz játéka kérdéses. Thiago Silva sérülése nem jött rendbe, így biztosan hiányozni fog.

A Barcelonánál a brazil Dani Alves térhet vissza eltiltása után, s Andres Iniesta sérülése is rendbe jött.

A PSG védelmének ismét minden tudására szüksége lesz, hogy megállítsa a Barca támadótrióját, Lionel Messit, Neymart, s a múlt szerdai győzelem alkalmával két gólt szerző Luis Suárezt. A francia csapat számára valamelyest reményt jelenthet, hogy a közelmúltban sok kritika érte a Barcelona védelmét, amely több mérkőzésen is sebezhetőnek bizonyult.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy az első meccset alaposan elrontottuk. De nem adjuk fel! Verrattival és Ibrahimoviccsal jóval erősebbek leszünk, és megpróbáljuk a lehetetlent” – mondta Blaise Matuidi, a párizsiak középpályása.

Jól sikerült a PSG hétvégi bajnoki főpróbája, 3:1-re nyert a Nice vendégeként. „Jókor jött ez a győzelem, mert a Barcelonától elszenvedett vereség után lelkileg szinte padlón voltak a játékosaim. Ez a siker felrázta őket” – szögezte le Laurent Blanc, a francia csapat vezetőedzője.

A másik mai találkozón a Porto a müncheni Allianz Arénában próbálja majd kiharcolni a továbbjutást azután, hogy a múlt héten 3:1-re verte otthon a sérüléshullámmal sújtott Bayernt.

Josep Guardiola, a bajorok vezetőedzője változatlanul nehéz helyzetben van, Arjen Robben, David Alaba, Medhi Benatia és Javi Martínez ugyanis nem játszhat, s nagy valószínűséggel Franck Ribéry sem. A középpályás Bastian Schweinsteiger és a csapatkapitány Philipp Lahm viszont ott lehet a kezdő tizenegyben, Guardiola azonban azt mondta, senki nem tudja, mennyire nehéz a müncheniek helyzete.

„Soha életemben nem fogom elfelejteni ezeket a hónapokat, s büszke vagyok az együttesre – nyilatkozta Pep Guardiola. – Kedd este a legfontosabb BL-meccs vár ránk. Nagyon nehéz lesz nyerni, de így is a továbbjutás a célunk.”

A portugál együttes remek formában várja a visszavágót, ebben az idényben egyedüli csapatként még nem kapott ki a BL-ben, s most 2004 után először lehet újra elődöntős.

A legutóbbi bajnokiján kilenc alapemberét pihentette a Porto, de így is 1:0-ra legyőzte a Coimbrát. „Azt akarom, hogy játékosaim frissek legyenek, ezért változtattam alapvetően az összeállításon. A Bayern odahaza rendkívül erős, így a kétgólos előnyünk birtokában sem lehetünk nyugodtak. Nem védekezni megyünk Münchenbe, de nem is fogunk fejetlenül támadni” – mondta Julen Lopetegui, a portugál együttes edzője.

Az FC Porto tizenegy évvel ezelőtt José Mourinho irányításával nemcsak a legjobb négyig, hanem egészen a BL-győzelemig menetelt.

Érdekes, hogy a ma pályára lépő csapatok vezetőedzői, Luis Enrique, Laurent Blanc, Pep Guardiola és Julen Lopetegui az 1996/1997-es idényben az FC Barcelonában futballoztak, s a Lopetegui, Guardiola, Enrique trió a spanyol válogatott tagjaként részt vett az 1994-es világbajnokságon. (MTI, TASR, sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?