A nagymihályiaknak is két gólt rúgott, és már harmadik a DAC

A csípős széllel tetézett dermesztő hideg ellenére közel ötezren váltottak jegyet a DAC és a nagymihályiak összecsapására. Csupán érdekességként jegyezzük meg, hogy a Slovan Bratislava–Žilina rangadóra mindössze nyolcszázhatvanöten voltak kíváncsiak.

A csípős széllel tetézett dermesztő hideg ellenére közel ötezren váltottak jegyet a DAC és a nagymihályiak összecsapására. Csupán érdekességként jegyezzük meg, hogy a Slovan Bratislava–Žilina rangadóra mindössze nyolcszázhatvanöten voltak kíváncsiak. Akárcsak Senicán, ezúttal is 2:0-ra nyert a dunaszerdahelyi tizenegy.

„Nagyon fontos mérkőzés vár ránk, hiszen minden pontra szükségünk van. Nem mindegy, hogy a tabella melyik helyéről megyünk a rájátszásba. Ezért azt gondolom, teljesen mindegy, ki talál be, csak meglegyen a győzelem” – olvashattuk a találkozó előtt a DAC honlapján Eric Davis véleményét. Igaza volt a panamainak.

A nagymihályiakkal hét alkalommal találkoztak a közelmúltban a dunaszerdahelyiek, a mérleg öt DAC-győzelem, egy döntetlen és ugyancsak egy vereség. A legutóbbi három meccs egyaránt a sárga-kékek 2:1-es sikerével zárult. Azt azonban mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a hazaiak a mezőny élbolyában tanyáznak, ellenfelük pedig csupán a kilencedik helyen tanyázik.

A szervezők szorgalmát dicséri, hogy ezúttal bővített, tizenkét oldalas Híradót készítettek, amelyben a megszokott rovatok mellett Timotej Záhumenský és Cesar Blackman Camarena fotója található. Az előbbi játékos az FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble csapatából csupán nemrég érkezett új állomáshelyére, míg a panamai labdarúgó tavaly szeptembertől van kölcsönben Dunaszerdahelyen a Chornillo FC-től.

A szurkolók Kovács Koppánnyal együtt énekelhették el a Nélküled című dalt és a Rómeó Vérzik frontembere végezhette el a kezdőrúgást is. Egy díjkiosztás tette ünnepélyesebbé a hangulatot, amikor átadták a legszebb gólokért járó elismeréseket. Ezerhétszáznegyvennégy szurkoló értékelése alapján Erik Pačinda Podbrezován elért elbűvölő találata érdemelte ki az elsőséget, a képzeletbeli dobogó második fokára Kalmár Zsolt, a harmadikra pedig az ifi Kelemen Marko állhatott fel.

A mérkőzés kezdete előtt egyperces néma csenddel emlékeztek a nézők a néhány napja súlyos betegség következtében huszonhat éves korában elhunyt Lázár Bencéről, az Újpest FC labdarúgójáról.

A szépszámú nézősereg a múlt heti senicai kiváló tavaszi kezdés után a zempléniek ellen is tökéletes folytatást és kifogástalan teljesítményt várt kedvenceitől. Sajnos a meccs jelentős részében nem mindig működött olajozottan a gépezet. Mindez részben megbocsátható a Rossi-legénységnek, hiszen mostanában a gárdának leginkább a három pont begyűjtése a kötelező. Az egy hete túl szigorúan kiállított házi gólkirály, Erik Pačinda helyére a horvát Marko Divkovic került a kezdőcsapatba. Az első negyedóra végén meghűlt a vér a hazai szurkolókban, hiszen Sadam Sulley megvált védőitől, ám Patrik Macej kapus a helyén volt. Ezt követően Černák és Divkovic is beindíthatta volna a gólgyártást, ám próbálkozásuk kudarcba fulladt.

Fordulás után Divkovicnak volt egy ígéretes megmozdulása, majd a vendégek Žofčák és Carillo révén jelentettek komoly veszélyt a DAC kapujára. Kalmár nagy erejű löketénél már érződött, hogy érik a gól, és a 65. percben Davis pontos beadását Divkovic továbbította a kapuba. A 75. percben a sárga-kékek végleg eldönthették volna a három pont sorsát. Ekkor Kalmárt csak szabálytalanul tudták feltartóztatni a tizenhatoson belül. A jogosan megítélt büntetőt Davis végezte el, lövését azonban kiszimatolta Matúš Kira, és bravúrral hárította. Később még Martin Regáli három alkalommal igyekezett zavart kelteni a DAC hátsó alakzataiban, ám a védelem és Macej kapus rendre a helyén volt.

A véghajrában a vendégek mindent egy lapra téve támadtak, ám Vida Kristopher megkaparintott egy labdát, amelyet a jobb oldalon vágtázó Lukáš Čmelíknek továbbított. A támadó önzetlenül Christián Herchez passzolt, akinek nem okozott különösebb gondot az üres kapuba továbbítani a labdát, beállítva ezzel a 2:0-ás végeredményt. Így a Léváról származó, a Wolverhampton Wanderers SC-t is megjárt tizenkilenc éves középpályás megszerezte új csapatában az első gólját.

A DAC tehát zsinórban nyolc bajnoki meccsen veretlen, és a táblázat harmadik helyére tornázta fel magát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?