A kanadaiak könnyedén verték a szlovákokat

Az 5:0-s szlovák vereség hűen tükrözte az erőviszonyokat, a Cíger-csapat nem igazán tud-ta megnehezíteni Kanada dolgát a jégkorong-vb B cso-portjának ötödik fordulójában.A kanadai válogatott nem söpörte le ellenfelét, de a játék minden elemében jobb volt (majdnem) egy szinttel: technikailag, gyorsas

Az 5:0-s szlovák vereség hűen tükrözte az erőviszonyokat, a Cíger-csapat nem igazán tud-ta megnehezíteni Kanada dolgát a jégkorong-vb B cso-portjának ötödik fordulójában.

A kanadai válogatott nem söpörte le ellenfelét, de a játék minden elemében jobb volt (majdnem) egy szinttel: technikailag, gyorsaságban, a céltudatosságot és az efektivitást illetően is. A szlovákok az első harmad után 2:0-s hátrányba kerültek, de ekkor még próbálkoztak a szépítéssel, a második harmad vége felé azonban, Hall gólja után (3:0) teljes apátiába süllyedtek. A juharlevelesek visszavettek a tempóból, de így is lőttek még két gólt, a vége 5:0-s győzelem lett.

Zdeno Cíger, a szlovákok szövetségi kapitánya próbált lelket önteni védenceibe a meccs után. „A kanadaiak nagyon jól játszottak. Számomra az a fontos, hogy a fiúk küzdöttek, tették, amit lehetett. Elégedett vagyok az akarásukkal és a küzdeni tudásukkal, hogy nem hagyták el magukat, és a végéig csapatként hokiztak – nyilatkozta Cíger. – A kanadaiak egyszerűen jobbak, ezt reálisan kell nézni. Minden poszton tapasztalt játékosuk van, aki ha valamit elgondol, azt meg is valósítja. Nekünk nem akadt sok lehetőségünk, részünkről érezhető volt, hogy tartunk az ellenféltől, kicsit idegesek és rutintalanok vagyunk.”

A kapus Július Hudáček azt sajnálta, hogy csapata nem tudott élni azzal a plusszal, hogy nincs veszítenivalója. „Egy kis ünnep volt számunkra, hogy a kanadaiak ellen játszhattunk, nagyon vártuk a meccset. Sajnos most nem volt egyetlen gyengébb periódusuk sem. Csak akkor nyerhettünk volna, ha én mint kapus életem legjobb meccsét játszom, a többiek mind száz százalékot nyújtanak, és még a szerencse is mellénk áll” – szögezte le Hudáček. A Torontóban légióskodó Martin Marinčín ennél kritikusabb hangot ütött meg: „Mindenki nagyon akar, minden nap arról beszélünk, hogy kölcsönösen segítenünk kell egymást. Nem tudom, hogy a túlzott akarás miatt-e, de nem sikerül. Például nekem sem megy a vb-n, amikor a tévében láttam egy meccsünket, nem tetszett nekem a saját játékom.”

A szlovákok tegnap este a finnek ellen léptek jégre (a találkozó lapzárta után ért véget), Cíger a tervek szerint átszervezte az egyes támadósorokat. A kanadaiak és a finnek már biztos negyeddöntősök, a maradék két helyért Sekeráék az USA-val, a franciákkal és a németekkel vannak csatában. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?