A gladiátorok napja

<p>Kedden két szuperszonikus tempóban focizó csapatot láttunk továbbjutni a Bajnokok Ligájában, elsöprő lendületű, hajszálpontos játékkal. A Bayern és a Barca gálázott – szerdán viszont gladiátorok küzdelme következett. Az arénából végül a Real Madrid és a Juventus játékosai jöttek ki győztesen.</p>

KISS TIBOR NOÉ

A Real Madrid kilóghatott volna a szerdai négyesből, a játékosok képességei, és a szezon nagy része során mutatott játék alapján látványos focit vártunk a blancóktól. Csakhogy a Real nincs igazán formában, Cristiano Ronaldo kimerültnek tűnik, Modric, Bale és Benzema sérült. Carlo Ancelotti így kénytelen volt az egész szezonban mellőzött Javier Hernándezhez nyúlni. A mexikói csatár korábban a bajnokságban és a BL-ben egyaránt kétszer-kétszer kezdett. A helyettesítés ezúttal bejött, a párharcot a mexikói támadó döntötte el, aki a 87. percben egy parádés James Rodríguez–Cristiano Ronaldo összjáték után passzolt az üres kapuba. „Köszönöm a türelmet” – mondta a lefújás után a focista, aki már napok óta tudta Carlo Ancelottitól, hogy a visszavágón kezdeni fog. És aki nem csodálkozhatott volna, ha gyengécske teljesítménye miatt a 60. perc tájékán lecserélik. Ha lett volna kire.

Mielőtt azonban túlzottan szapulnánk a Real Madridot, egy dolgot jegyezzünk meg: a párharc során a Real legalább megpróbált futballozni, az Atlético mindvégig a pankráció fenntartásában volt érdekelt. A taktika nem új, és a szezon során eddig mindig bejött, a két csapat korábbi hét mérkőzése közül a Real Madrid egyet sem tudott megnyerni. Az utolsó, legfontosabb mérkőzést mégis megnyerte, akárcsak tavaly, a BL-döntőt. Ancelotti csapata így – a Bayern Münchenhez hasonlóan – sorozatban negyedik alkalommal jutott be az elődöntőbe a BL-ben.

A másik párharcból továbbjutó Juventusnak közel sem ilyen jó a sorozata. Az olaszok tizenkét év után kerültek be ismét a legjobb négy közé, miután a hazai 1:0 után Monacóban kihúztak egy 0:0-ás döntetlent. A mérkőzésen mindössze két kaput eltaláló lövést láthattunk (1:1), s bár a Monaco időnként percekre a kapuja elé tudta szögezni a Juvét, az olaszok biztosan álltak a lábukon. Sőt, a mérkőzés utolsó negyedében magabiztosan tartogatták a labdát a franciák térfelén, a 90. percben pedig Pirlo lőtt egy fantasztikus kapufát 30 méterről (szabadrúgásból).

A szoros csata kiemeli a játékvezető szerepét is. A skót Collum bíró az első félidő 30. percében egy durva szabálytalanság után akár ki is állíthatta volna a 44. másodpercben egy sárgát már begyűjtő Chiellinit. És a franciák folytathatnák a reklamálást: az első félidő végén Kondogbia tört be a Juventus tizenhatosára, majd Vidal és Chiellini szorításában eltűnt. Ez is lehetett volna tizenegyes. Mivel azonban nem lett az, egy másik tizenegyes döntött, amelyet Vidal váltott gólra Torinóban – s amellyel kapcsolatban az olasz La Gazzetta dello Sport közölte azokat a felvételeket, amelyekből kiderült, az a büntető nem volt jogos. Az olaszok tehát megkönnyebbülhettek. 2010 tavasza után jutott be ismét egy képviselőjük a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában. Az Inter akkor a végső győzelmet is megszerezte. Hogy a Juventusnak erre mennyi esélye van a Barcelona, a Bayern München és a Real Madrid mellett, azt talán kár is firtatni. Hangyányi.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?