A bajnokjelölt tardoskeddiek a támadójátékot helyezik előtérbe

Tardoskedd |

<p>Az 5300 lakosú dél-szlovákiai nagyközség labdarúgói árnyékként követik a listavezető zselízieket, csupán rosszabb gólkülönbséggel szorultak a táblázat második helyére a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjának őszi mérkőzéssorozata után.</p>

A honi futballnagyságok, nevezetesen Szikora György és a Móder fivérek szülőfalujában két évvel ezelőtt vezetőváltásra került sor a sportegyesületben. Az elnökké avanzsált Borbély Zoltán tevékenységét elődje, Ágh Zoltán menedzserként segíti. „Az őrségváltás idején a gárda még a kiesőjelöltek zónájában tanyázott, a végelszámolásnál viszont negyedikként végeztünk. Tavaly pedig már a dobogó legalsó fokára kerültünk. Csapatunk teljesítménye hónapról hónapra javult, remek társaság verődött össze nálunk”– fogalmazott bevezetőjében Borbély Zoltán. Elsősorban a házi gólkirály Dikácz Gyula és az úgyszintén gólerős Bátora Borisz érdeme, hogy a mezőny második legeredményesebb csatársorával (34 találat) rendelkeznek. Az előbb említett játékos egyébként hét alkalommal a forduló válogatottjába is bekerült. A tardoskeddiek a támadójátékot helyezik előtérbe. Esetenként három-négy csatárral is rohamoztak, játékstílusuk a szurkolók körében nagy tetszést aratott. A nyáron munkahelyi elfoglaltsága miatt lemondott edzőjük, Capárik Tibor helyébe a szímőiektől visszaigazolt Ludas Roman került, aki a múltban is a tardoskeddiek erősségének számított. A nevezett játékosedzőként vállalt meghatározó szerepet az együttes őszi szárnyalásában.

„Képességeink alapján az őszi rajt előtt a dobogós helyezés megszerzését tűztük ki célul. A fergeteges szezonkezdés után a zselíziek otthonában megtorpantunk (0:2). Mentségünkre szolgál, hogy a keretet sújtó sérülési hullám és szabadságolások miatt tartalékosan léptünk pályára. Három vereségünk közül a zsitvabesenyői (0:3) a legfájóbb. Kudarcunk azonban tör- vényszerű, hiszen lebecsültük a mezőny újoncát” – nyilatkozta a sportvezető. Menet közben kapusprobléma is próbára tette a vezetők képességeit. A sérült Alaksza pótlására szinte az utolsó pillanatban igazolták le a magyarországi vendégjátékost, Erdősi Csabát.

Az őszi mérkőzéseket értékelve a szakvezetés főleg a naszvadiak, a csekeiek, az ímelyiek és a nagysallóiak elleni produkcióval elégedett. Nehezen tudták megemészteni a garamkálnaiak elleni hazai döntetlent. Az értékelt időszak hajrájában már olajozottan működött a gépezet, zsinórban négy párharcukat megnyerték, a hontfüzesgyarmatiak és a hetényiek pályáján mindhárom pontot begyűjtötték. Menet közben fiatalítottak: Ladics és Kačerjak személyében két ígéretes jövő előtt álló futballistát is beépítettek alakulatukba. „A tavaszra való felkészülést január nyolcadikán kezdjük el, februárban rövid edzőtáborozáson veszünk részt. Az előkészületi mérkőzéseken elsősorban a IV. ligában játszó ellenfelekkel mérjük össze tudásunkat. Jó esélyünk van a bajnoki cím elhódítására, hiszen a folytatásban a zselíziek, az ímelyiek, az udvardiak és a hetényiek is nálunk vendégszerepelnek” – bizakodott Borbély Zoltán, a feljutásra pályázó tardoskeddiek klubelnöke. (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?