15,8 másodpercre a vágyott feljutástól

A magyar válogatott nem jutott fel a budapesti divízió I/A-s jégkorong-vb-n, miután a szombati zárómérkőzésen kétgólos előnyét eladva, szétlövés után 3:2-re kikapott a brit együttestől.

A magyar válogatott nem jutott fel a budapesti divízió I/A-s jégkorong-vb-n, miután a szombati zárómérkőzésen kétgólos előnyét eladva, szétlövés után 3:2-re kikapott a brit együttestől. A világelittől 15,8 másodperc választotta el a házigazdát.

A játéknap előtti 64 lehetséges variáció a meccs előtt kettőre szűkült: ha Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese rendes játékidőben győz, akkor a kazahokkal együtt kivívja a feljutást, míg brit pontszerzés esetén a harmadik vonalból érkezett szigetországiak és a korábban a szlovénokkal rendkívül kiélezett meccset vívó olaszok lehetnek ott jövőre az A csoportban.

A magyarok Bodó révén gyorsan előnybe kerültek, aztán a harmadik harmad elején már 2:0-ra vezettek Erdély gólja után. A játékvezetők hosszasan visszanézték az esetet, mert a korong Erdély jobb válláról került a kapuba, ám végül megadták a találatot.

A britek azonban Dowdnak köszönhetően szépítettek. A hajrában mindkét csapatnál sok volt a technikai hiba, a tét rányomta bélyegét a játékra. Három és fél percen belül Varga Arnoldot küldték ki akadályozásért, kisvártatva pedig Hári végezhetett el büntetőt, ám a kapus védett. Ez „meccskorong” volt.

Az utolsó percben kapus nélkül támadtak a britek, s 15,8 másodperccel a vége előtt egyenlítettek Robert Farmer góljával. Bár a hátralevő időben volt helyzete a házigazdának, nem tudta értékesíteni. A vb első három a három elleni hosszabbítása következett, ez pedig a britek és olaszok feljutását jelentette. A meccset végül rávezetésekkel a britek nyerték.

A magyarok nagyon közel álltak hozzá, hogy hazai pályán vívják ki a feljutást, és 2009 és 2016 után újra az A csoportban szerepeljenek, így azonban a brit és az olasz válogatott jutott a 16 csapatos elitbe, amelynek küzdelmeit Pozsonyban és Kassán rendezik, az utolsó lengyel csapat pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

A britek azt a bravúrt vitték véghez, hogy két év alatt két osztályt ugrottak, és most 24 év után szerepelhetnek ismét a legjobbak között.

A magyarok számára sovány vigasz, hogy Vay Ádám lett a torna legjobb kapusa, és a csatár Sebők Balázs is bekerült az álomcsapatba.

„Tizenöt másodpercre voltunk a mennyországtól. Beszorítottak a végére minket, nem tudtuk eldugni a korongot, és valahogy utat talált a kapunkba. Még fel kell dolgozni, nagy pofon ez. 2:0-nál sem hittük azt, hogy vége a meccsnek, hiszen nagyon jöttek a britek, nagy volt a nyomás” – mondta Pozsgai Tamás, a magyar válogatott védője.

(MTI, jegkorongszovetseg.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?