Török alelnök: Izrael rafahi offenzívája újabb háborús bűn

izraeli-palesztin konfliktus

Újabb háborús bűnnek nevezte kedden az izraeli hadsereg Rafah ellen indított szárazföldi hadműveletét Cevdet Yilmaz török alelnök.

„Izrael a Hamász Katar és Egyiptom tűzszüneti megállapodásra tett javaslatának elfogadása után alig egy nappal szárazföldi offenzívát indított Rafah ellen, ezzel tovább növelte a palesztin területeken október 7-e óta elkövetett háborús bűnei számát” – írta Cevdet Yilmaz török alelnök az X-en. Hozzátette, hogy Ankara továbbra is az izraeli vezetés elleni törvényes fellépésre törekszik.

Az egyiptomi külügyminisztérium a rafahi átkelőhely fölötti irányítás izraeli átvétele után arra figyelmeztetett, hogy Izrael rafahi szárazföldi hadművelete veszélyezteti a tűzszüneti megállapodás érdekében tett erőfeszítéseket.

A Hamász terrorszervezet tűzszüneti, illetve fogolycsere-egyezményre adott pozitív válasza után az izraeli hadsereg (IDF) hétfőn, légicsapásokat követően elfoglalta rafahi határátkelő gázai oldalát az egyiptomi határnál. A Gázai övezet déli részén fekvő, túlzsúfolt Rafah városa a kitelepítettek hatalmas táborává vált, ahol csaknem 1,5 millió palesztin él katasztrofális körülmények között.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?