ZENEZÓNA

A szólókarrierre fogták a kiválást
Egy hete mi is beszámoltunk arról, hogy Ali Campbell harminc év után rövidesen távozik a UB40 éléről, mivel a menedzsment szerint az énekes a szólókarrierjére több időt kíván fordítani, és ezért nem tudna eleget foglalkozni az együttessel.

A szólókarrierre fogták a kiválást

Egy hete mi is beszámoltunk arról, hogy Ali Campbell harminc év után rövidesen távozik a UB40 éléről, mivel a menedzsment szerint az énekes a szólókarrierjére több időt kíván fordítani, és ezért nem tudna eleget foglalkozni az együttessel. Az érintett a napokban közleményben cáfolta a kiválás bejelentett okát. „Mindig odafigyeltem arra, hogy önálló karrierem ne menjen a zenekar rovására. A kettő sosem zavarta egymást. Azért távozom, mert elégedetlen vagyok a menedzsment több döntésével. Szerettem volna az anyagi dolgok mögé nézni, de nem tehettem meg, ráadásul a felmerülő kérdéseimre sem kaptam kielégítő választ, s ezek kapcsolatunkban komoly töréshez vezettek. Nem maradt más választásom, csakis a kiválás. Sajnálom a rajongóinkat, ám biztos vagyok abban, a UB40 nélkülem is sikeresen folytatja” – olvasható Ali közleményében. Az együttes többi tagja – beleértve a távozó énekes testvérét, Robin Campbellt is – kiállt a menedzsment mellett. (pj)

Mocskos lemezt készít a zenekar

A Franz Ferdinand gyökeres változásokat ígér a nyárra tervezett harmadik albumán. Az Alex Kapranos énekes–gitáros vezette skót együttes több mint egy évig írta az új dalokat. A stúdiómunkálatok a napokban kezdődtek, meglepetésre a korábban a Girls Alouddal vagy Kylie Minogue-gal is dolgozó Brian Higgins producer irányítása mellett. „Könnyedén készíthetnénk olyan lemezt, mint amilyen az előző kettő volt, de ennek nem látjuk értelmét, és nyilván a munkát sem élveznénk. Az új stílusunkat dirtypopnak neveztük el. Ez a poppunk ellentéte. Az utóbbiból a mocskot mellőzik, az új szerzeményeink viszont tele vannak mocsokkal. Miután Glasgow-ban felvettünk egy demót, Londonba, egy komoly stúdióba mentünk. Ám gyorsan rájöttünk, hogy a szülővárosunkban rögzített anyag jobban szól, ezért hazaköltöztünk, és a munkálatokat otthon folytatjuk. A logikus az volna, ha komoly stúdióban dolgoznánk, és milliókat költenénk a felvételekre. De a logika, ha zenéről van szó, nem jó tanácsadó, az ösztönre kell hagyatkozni” – nyilatkozta Alex Kapranos az amerikai Billboard magazinnak. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?