Vona 80 százalékot kapott

Budapest. A Jobbik elnöke megvétózta Novák Előd indulását az alelnöki posztért.Lemond a Jobbik parlamenti frakciójának vezetéséről Vona Gábor.

Budapest. A Jobbik elnöke megvétózta Novák Előd indulását az alelnöki posztért.

Lemond a Jobbik parlamenti frakciójának vezetéséről Vona Gábor. A pártelnök a tegnapi budapesti tisztújító kongresszuson bejelentette azt is, hogy Volner Jánost jelöli frakcióvezetőnek, aki várhatóan az őszi ülésszak kezdetétől töltheti be a tisztséget.

Az egyedül induló Vona Gábort a küldöttek 80 százalékának szavazatával választották meg újra pártelnöknek a Jobbik tisztújító kongresszusán – tájékoztatta a Népszabadságot a párt sajtóosztálya. Közben kiderült: Vona tényleg megvétózta Novák Előd alelnökjelöltségét.

Előzőleg a jelölésben részt vevő jobbikos szervezetek mintegy 93 százaléka támogatta Vona Gábor elnökségét. A mostani választási eredmény tehát gyengébb, mint a jelölési arány volt. A jelölést az alapszervezetek teszik, a küldöttek szavaznak.

A zárt ajtók mögött tartott kongresszuson izgalmat az alelnökök megválasztása okozhat. Vona Gábor korábban bejelentette, hogy elnöki vétójával élve megakadályozza Apáti István, Hegedűs Lorántné, Novák Előd és Szávay István indulását. Némi habozás után Apáti István és Szávay István visszalépett, az utolsó pillanatokban – miután már összegyűjtötte az ajánlásokat – így tett Hegedűs Lorántné is. Novák Előd a vétó ellenére sem vonult vissza.

A Jobbik korábbi közleménye szerint az alelnök-jelölési folyamatban részt vevő szervezetek 84,1%-a Volner Jánost, 75,1%-a Toroczkai Lászlót, 71,6%-a Z. Kárpát Dánielt, 65,6%-a Sneider Tamást, 47,9%-a Hegedűs Lorántnét, 47%-a Novák Elődöt, 46,7%-a dr. Fülöp Eriket, 38,4%-a Janiczak Dávidot, 21,6 %-a Kepli Lajost, 17,5%-a Murányi Leventét és Gyüre Csabát, 14,9%-a Bana Tibort jelölte alelnökjelöltnek. Mind a tizenketten átlépték az induláshoz szükséges 10%-os küszöböt. Hegedűs Lorántné visszalépett. Tegnap kora délután kiderült az is, hogy Vona Gábor valóban megvétózta Novák Előd indulását, tehát jelenleg tíz alelnökjelölt van. (MTI, nol.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?