Vitafórum és beszélgetés a 12. Nyári Egyetemen

Dunaszerdahely. A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ) helyi területi választmánya, a Hármas Duna-vidék Eurorégió, valamint a helyi járási hivatal oktatási főosztálya társszervezésében a 12.

Dunaszerdahely. A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ) helyi területi választmánya, a Hármas Duna-vidék Eurorégió, valamint a helyi járási hivatal oktatási főosztálya társszervezésében a 12. Nyári Egyetem részeként július 9-én, szerdán egynapos szakmai programot tartanak Európai nap címmel a régió iskolafenntartói és igazgatói, valamint pedagógusai számára a Szabó Gyula utcai Magyar Tannyelvű Szakmunkásképző épületében.

Pék László, az SZMPSZ, Gúgh Béla, a pedagógusszövetség dunaszerdahelyi területi választmányának elnöke, Csölle Teréz és Homoly Éva, a nyári egyetemnek otthont adó iskolák igazgatói bevezető szavai után Iskolafenntartás és -működtetés – bécsi szemmel címmel Jürgen Peters, a bécsi Franz Jonas-Europa-Hauptschule igazgatója előadását hallgathatják meg a résztvevők szaktolmács közreműködésével. A bel- és külföldi iskolamenedzsmentről tartott vitafórumot követően Ilse Mayer és Gömöry Zsuzsa, a Bécs–Brünn–Győr–Pozsony-vidék Dalton-referensei az oktatásügy terén folytatott regionális együttműködés lehetőségeit vázolják fel a Cerneda-projekt kapcsán. A Dalton-módszer alkalmazásával szakemberek ismertetik meg az érdeklődő pedagógusokat. Az európai oktatásügyi pályázati lehetőségekről többek közt Karsay Péter magyarországi és Duka Zólyomi Árpád hazai parlamenti képviselő, Gönczöl Lászlóné, a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet szervezési-fejlesztési csoportjának főmunkatársa beszélgetnek a pedagógusokkal, iskolavezetőkkel és -fenntartókkal. (ervé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?