Újabb zenei díj

A magyar közszolgálati Petőfi rádió: zenei díjat alapított. A csatorna mától új műsorveze-tőkkel és új szlogennel várja a hallgatóit.A zenei díjat a rádió a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő szereplőinek alapította.

A magyar közszolgálati Petőfi rádió: zenei díjat alapított. A csatorna mától új műsorveze-tőkkel és új szlogennel várja a hallgatóit.

A zenei díjat a rádió a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő szereplőinek alapította. A Petőfi Zenei Díjak június 28-án Sopronban, a Telekom VOLT Fesztivál nulladik napján nagyszabású gála keretében kerülnek átadásra.

A díjat nyolc kategóriában (Az év dala, Az év együttese, Az év női előadója, Az év férfi előadója, Az év videoklipje, Az év felfedezettje, Az év dj-je, Az év koncertje) adják át a közönség bevonásával, emellett lesz életműdíj és több szakmai díj a zenei háttéripar szeplőinek. A Petőfi Zenei Díjra a legtöbb, négy-négy jelölést Ákos, a Halott Pénz, a Punnany Massif és a Wellhello kapta. „Hagyományteremtőnek szánjuk a Petőfi Zenei Díjat, amellyel a tehetséges újoncokat és a befutott előadókat egyaránt el akarjuk ismerni” – mond-ta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megbízott vezérigazgatója, Vaszily Miklós a díjat bemutató sajtótájékoztatón. Szerinte a Petőfi rádió hosszú évek óta a magyar zenei élet meghatározó adója, de a cél a hallgatottság további növelése, és ehhez sokkal szélesebb kört kell elérniük. Hozzátette: a tavaly elindított Petőfi TV és a petőfilive.hu webes és mobilalkalmazás után hiányzott a rádióhoz köthető zenei díj. „A díjban fontos stratégiai partner számunkra a VOLT Produkció, amely a szervezésben már többször bizonyította rátermettségét, legutóbb az idei Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató verseny során” – fogalmazott a szakember.

Lobenwein Norbert, a VOLT Produkció vezetője, a díj főszervezője elmondta, hogy a VOLT Fesztivál nulladik napján, június 28-án nagy lesz az érdeklődés a díjátadó gála iránt, hiszen már tízezrek ott lesznek a rendezvényen, emellett jelen lesz a magyar popzene színe-java is. A két és fél órás show-műsorban fellép a Punnany Massif, a Quimby, Rúzsa Magdi, a Margaret Island, a Szabó Balázs Bandája, a Halott Pénz, a Wellhello, Lotfi Begi és Mező Misi. A külföldi sztárok közül a holland Lost Frequencies, valamint a brit Wilkinson és Ella Eyre szerepel a programban, utóbbi kettő a show után nagykoncertet ad, akárcsak Ákos. A show-t a Duna World, a Petőfi TV, a petőfilive.hu és a Petőfi rádió egyaránt élőben közvetíti.

Pető Zoltán, a Petőfi Rádió főszerkesztője elmondta, hogy a jelölés alapját a Petőfin 2015. március 1. és 2016. március 1. között legtöbbet játszott százötven magyar dal képezte. Közülük választotta ki a kategóriák öt-öt jelöltjét a zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló kétszáz fős szakmai testület. A jelöltekre május 20. és június 20. között a www.petofilive.hu/petofizeneidij oldalon szavazhat a közönség, és a szakmai testület is újra voksol. A végeredményt a voksok összessége adja. Ugyancsak a Petőfi Zenei Díj gálán adják át a Petőfi életműdíját, a gála előtti napokban pedig a zeneipar háttérembereit jutalmazzák: az év producerét, menedzserét, hangmérnökét, hangszerelését/mastere-lését és az év lemezborítóját.

Mától egyébként megváltozott a Petőfi rádió műsor-struktúrája. A reggeli műsorvezető Peller Mariann és Harsányi Levente lett, a délutánt az eddigi reggeles Buda Márton kapta meg. Minden hétköznap este műsort vezet a Republicból ismert Boros Csaba. Az állomás szlogenje is lecserélődött a „Nagyon zene” szlogent „Az életed ritmusa” váltotta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?