Tükörfolyó Fesztivál

Dunaszerdahely/Komárom. Holnap Dunaszerdahely, szombaton pedig Komárom ad otthont az első ízben megrendezett Tükörfolyó Fesztiválnak. A három országot – Magyarország, Szlovákia, Románia – felölelő programsorozat fő szervezője a Fonó Budai Zeneház.

Dunaszerdahely/Komárom. Holnap Dunaszerdahely, szombaton pedig Komárom ad otthont az első ízben megrendezett Tükörfolyó Fesztiválnak. A három országot – Magyarország, Szlovákia, Románia – felölelő programsorozat fő szervezője a Fonó Budai Zeneház. „A műsor vezérfonala a születés–szerelem–halál, éppen ezért olyan előadókat, zenekarokat szólítottunk meg, akik, illetve amelyek műsorában ezek az érzések, érzelmek fontos szerepet kapnak” – mondta Farkas József, a szlovákiai társrendező, a Hagyomány Alap ügyvezetője. Amint azt a Fonó honlapján is olvashatjuk, a fesztivál „az egyetemes közös em?beri érzésekre szeretné felhívni a figyelmet, hiszen egymás tükörképében érezhetjük magunkat embernek, és ennek folyama teszi élhetővé, folytonossá életünket, vagyis olyan ez, mint egy Tükörfolyó”. A szervezők szándéka szerint évente öt alkalommal, más-más országok részvételével rendezik majd meg a fesztivált. A zenei stílusok közül mindenekelőtt az etno, a jazz és a világzene kerül előtérbe.

Holnap 11 órától a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központban Korpás Éva ad koncertet, este 19 órakor pedig a pozsonyi Pacora Trio, valamint Lakatos Róbert és a RÉV zenekar koncertjét hallhatja a közönség. December elsején 18 órakor a Tiszti pavilon dísztermében a Pressburger Klezmer Band és a Pacora Trio lép fel, 20.30-kor pedig a RÉV Magyar Kultúra Házában a pozsonyi Dragúni együttes és a budapesti Tükrös Zenekar. Az estet táncház zárja, ahol szintén a Tükrös Zenekar húzza a talpalávalót. (vkm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?