Kós döntős 200 méter háton, Telegdy 13. lett

kós hubert

Kós Hubert 200 méter háton a legjobb idővel jutott döntőbe, Telegdy Ádám viszont a 13. helyen befejezte szereplését a párizsi olimpia úszóversenyeinek ötödik, szerdai napján.

Az Egyesült Államokban a legendás Bob Bowman irányításával készülő Kós tavaly Fukuokában világbajnoki címet nyert, az ottani idejének (1:54.14) köszönhetően az első volt az olimpiai nevezési rangsorban, míg a három éve Tokióban ötödik Telegdy az áprilisi országos bajnokságon úszott egyéni csúcsával (1:55.57) tizedik ezen a listán.

Az előfutamból Kós a negyedik (1:57.01), Telegdy az utolsó, azaz 16. idővel (1:57.98) lépett tovább, így mindketten a második középdöntőben ugrottak medencébe. Kós magabiztos versenyzéssel nyerte a futamot, 1:55.96 perccel összesítésben az első lett, honfitársa 1:57.58-cal a 13. helyen zárt.

"Egészen korrekt úszás volt, bár a szemüvegembe belement a víz, ami miatt folyamatosan a kötél mellett voltam. Ezeket a hibákat ki kell javítani. Az olimpián továbbra is csak a pozíció számít, nem az idő" - mondta Kós, aki most elsősorban Németh Nándor döntőjére, majd a pihenésre koncentrál.

"Sokkal többet tettem bele, mint délelőtt, de ebből sokkal kevesebb jött ki sebességben és érzésben is, mint reméltem. Csalódott vagyok, amiatt, hogy nem tudtam magamból kihozni azt, amit azt elmúlt hónapokban beletettem, de ezen felül nem vagyok annyira elkeseredve, mert egy szép nyár vár ránk, nagy küzdelem árán jutottam ki ide" - mondta Telegdy, aki az MTI érdeklődésére elárulta, hogy a valaha volt legerősebb mezőny alakult ki 200 méter háton a magyarok között, így Kovács Benedekkel az utolsó pillanatig kellett küzdeniük, és formában maradniuk a csapatba kerülésért.

A szám döntőjét csütörtökön 20.38 órakor rendezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?