Szomorú, szentimentális búcsú

Budapest. A búcsú mindig nehéz és legtöbbször szentimentális. Szomorú sárga sátornyomok a szép zöld gyepen. Hulladékhegyek árvasága. Szétbulizott bakancsok és szétharapdált polifoam-matracok.

Életkép a SzigetrőlFotó: Index GalériaBudapest. A búcsú mindig nehéz és legtöbbször szentimentális. Szomorú sárga sátornyomok a szép zöld gyepen. Hulladékhegyek árvasága. Szétbulizott bakancsok és szétharapdált polifoam-matracok. Integetés a sátorszomszédoknak (Jövőre is itt verjétek ám fel!), egy utolsó Ászok (Jövőre otthonról hozzuk a sört), a karszalag egy hétig még biztosan fent marad (afféle hülye érzelgősségből). Hazafelé a vonaton olyan, mint jetinek a riói tengerparton. Kultúrából ennyit kapni már-már túladagolás, mostantól majd mindig ennyit akarunk, és nem falunapokat, citeraestet, önjelöltek esztrádját. De ezt verjük ki a fejünkből, a következő Sziget Fesztiválig 364-et kell aludni, ami komoly kispárnapusztítás. A hétfő éjszakát részletezzük inkább. Egy kedvelt internetes honlap kedvelt újságírója azt tette a netre Jovanotti koncertje után, hogy a fickó egyértelműen viszi a pálmát, ez volt a hét eseménye. Nos, Lorenzo tizenhat tagú zenekarral lépett a Nagyszínpadra, volt köztük egy kubai perkás, akinek kézmozgását egyszerűen lehetetlen volt követni. Lorenzo csupaszív, barátságos ember, a délután folyamán politikáról is hajlandó volt csevegni velem, de persze elsősorban a dalai miatt szeretem. Megkaptam mindhárom kedvencemet, a harmadikat, a Serenata Rapet úgy énekelte, hogy közben virágot dobált az első sorokban nyújtózkodó bella donnáknak. Mondom, tutto bene, csakhogy az említett kolléga a katartikus élmény hatása alatt, fél órával a koncert után ült számítógéphez, így lemaradt a Dreadzone fellépéséről. Márpedig a hétfői nap csúcspontja egyértelműen ez volt, bárkivel szívesen megverekszem az igazamért. Ezek a londoni elektro-reggea-dubberek teljesen lecsupaszítják Bob Marley örökségét, aztán mikor már csak az alap-riffek maradtak, ráeresztik azokra az elektronika vívmányait. Élő dobos (de még milyen élő!), élő énekes, rasta gitáros és egy kütyüvarázsló DJ. A Wan2 színpad mit sem sejtő közönsége azonnal bevadult, a kiszűrődő hangok messziről odavonzották a tanácstalanul bóklászókat, és a Dreadzone után felbukkanó Korai Öröm zenekart dühödten kifütyülték, amire még nem volt példa. Mivel szemfülesek vagyunk, megtudtuk, hogy Greg, a Dreadzone-dobos éjjel kettőtől kedvenc helyünkön, a Cinetrip-sátorban rakosgat majd lemezeket. Nosza, uccu. És ez is busásan megérte az ingyenes belépő árát. Az utolsó napról már csak annyit, hogy Másfél, Muse, Femi Kuti, Kreator, Sziámi, Tudósok, N.O.M. Ez utóbbiak nagy kedvenceim, oroszul akartam interjúzni velük, ám az est végére ez már magyarul sem lett volna egyszerű dolog. Úgyhogy majd jövőre. Azt pedig, hogy miből mennyi fogyott az idei Szigeten, most számolgatják, és hamarosan közzéteszik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?