Sziget: dj-vel zárt a nagyszínpad

A sátorbontás mellett hiva-talos afterpartyval – a Foals, a Crystal Fighters és a Slaves Budapest Parkban megren-dezett koncertjével – ma ér véget a huszonnegyedik Sziget fesztivál. A nagyszín-pad már tegnap este elbúcsú-zott: itt Hardwell, a holland dj End showja zárta a programot.Budapest.

A sátorbontás mellett hiva-talos afterpartyval – a Foals, a Crystal Fighters és a Slaves Budapest Parkban megren-dezett koncertjével – ma ér véget a huszonnegyedik Sziget fesztivál. A nagyszín-pad már tegnap este elbúcsú-zott: itt Hardwell, a holland dj End showja zárta a programot.

Budapest. A keddi zárónap programja a nagyszínpadon az ausztrál Parkway Drive fellépésével indult, utána az amerikai Lumineers, a brit Last Shadow Puppets lépett a nagyszínpadra, majd a hagyomány szerint egy dj, ez alkalommal a holland Hardwell End show-ja volt az utolsó műsorszám ezen a helyszínen.

A szervezők tájékoztatása szerint teltházas volt a Sziget hétfői, utolsó előtti napja is. Az idei rendezvényen ez volt a harmadik nap, hogy ki kellett tenni a „megtelt” táblát. Azt, hogy az idei rendezvényen lesznek teltházas napok, jelezte, hogy a bérletek már csaknem másfél hónappal a fesztivál kezdete előtt elfogytak, így onnantól csak napijegyeket árusítottak. Az augusztus 11-i nulladik nap Rihanna koncertjével már július végén teltházas volt, ezt követte újabb két teltházas nap, augusztus 13. szombat a Muse-zal és a Sigur Rósszal, majd a két nappal későbbi, amelyen a fő fellépő Noel Gallagher és Sia volt. A szervezők már a fesztivál kezdete előtt jelezték, hogy újabb rekord látogatószámra, mintegy 450 ezer emberre készülnek az egy hét alatt. Az eddigi csúcs a tavalyi 441 ezres szám. A fesztiválon dolgozókkal együtt naponta mintegy 90 ezer ember fér be a Szigetre.

Ahogy a korábbi években, a fesztiválozóknak a koncertek mellett idén is szerveztek színes kulturális programokat. A Hungarikum faluban a magyar népszokásokat és hagyományokat mutatták be a látogatóknak. A Szentendrei Skanzen kiállítással, műhellyel és skanzennel települt ki. A színház- és táncsátorban a kortárs cirkusz is képviseltette magát. (MTI, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?