SLÁGERLISTA

Idős zenészek az élvonalban
Az idén már több veterán előadó, köztük Barry Manilow és Bob Dylan szerepelt az USA eladási listájának élmezőnyében. Az elmúlt héten újabb két élő legenda csatlakozott a népes társasághoz. Tony Bennett idén ünnepelte 80.

Idős zenészek az élvonalban

Az idén már több veterán előadó, köztük Barry Manilow és Bob Dylan szerepelt az USA eladási listájának élmezőnyében. Az elmúlt héten újabb két élő legenda csatlakozott a népes társasághoz. Tony Bennett idén ünnepelte 80. születésnapját, ebből az alkalmából újból rögzítette slágereit neves előadók segítségével a Duets: An American Classic című nagylemezén, amely az eladási összesítés harmadik helyére iratkozott fel, ez a zenész eddigi legjobb helyezése. A közreműködők közt van: Celine Dion, Michael Bublé, Elton John, Juanes, John Legend, Paul McCartney, Sting, Stevie Wonder és a Dixie Chicks. A szeptember 29-én 71. életévét betöltött Jerry Lee Lewis is duettalbummal tért vissza Last Man Standing címmel, igaz, ő jóval lejjebb, a 26. pozícióban debütált. A vendégművészek listáján olyan előadók szerepelnek: mint például Mick Jagger, B.B. King, Willie Nelson, Little Richard vagy Bruce Springsteen. (pj)

A countryzene népszerűsége

A countryzene amerikai népszerűségét mutatja, hogy az USA-ban külön erre a stílusra fókuszálva létezik az American Idolhoz hasonló tehetségkutató műsor. A Nashville Star idei, negyedik szériája május 2-án ért véget, győztese a húszéves Chris Young lett. A fiatalember október 3-án jelentette meg első nagylemezét, amely a 22. helyen nyitott a Billboard magazin listáján. A countryzene népszerűsége az új évezred első éveiben picit visszaesett, valószínűleg amiatt, hogy kevesebb kiadvány látott napvilágot, ám tavaly és idén a stílus számos csillaga jelentkezett új anyaggal, így ismét tőlük hangosak az USA listái.(p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?