Emmy-díj – A sógun csúcsot döntött, 18 kategóriában nyert

Emmy-díj

Csúcsot döntött A sógun című sorozat, amely a drámák között 18 kategóriában győzött a Los Angelesben helyi idő szerint vasárnap este megrendezett 76. Emmy-díjátadó gálán. A vígjátékok legjobbja a Hicks – A pénz beszél lett, de jól szerepelt A mackó és a Szarvasbébi is.

Az FX gyártásában készült A sógun, amely a feudális Japán hatalmi harcairól szól, elnyerte a legjobb drámai sorozat díját, és két főszereplője a japán színészek közül elsőként kapott Emmy-t: Szanada Hirojuki a legjobb színész, Anna Sawai pedig a legjobb színésznő kategóriában nyert. 

A vígjátékok között a Hacks – A pénz beszél győzelme meglepetésnek számít, a legnagyobb esélyesnek A mackót tartották. A Hacks női főszereplője, Jean Smart egymás után harmadik alkalommal kapott Emmy-t a 2021 óta futó sorozatért, ezzel összesen már hat van neki. 

A szintén az FX gyártásában készült A mackó hét díjat kapott az este során. Jeremy Allen White lett a vígjátéksorozatok legjobb férfi színésze (tavalyi sikere után másodszor), Ebon Moss-Bachrach pedig legjobb mellékszereplőként újrázott. Meglepetés, hogy a hölgyek között Liza Colón-Zayas lett a legjobb mellékszereplő, szintén A mackóban nyújtott alakításáért. A mackó rendezője, Chistopher Storer immár második Emmy-jét kapta meg a szériáért. 

A Netflix sötéten mókás sorozata, a Szarvasbébi a legjobb minisorozat Emmy-jét vitte el. A széria alkotóját és főszereplőjét, Richard Gaddet mindkét minőségében díjazták a gálán, a kínzóját alakító Jessica Gunning lett a legjobb mellékszereplő. 

„Minden televíziós sikerben közös a jó történetmesélés, amely az életünkről szól. Így hát kockáztassanak, tolják ki a határokat, kutassák a kényelmetlent, és merjenek hibázni a végeredmény érdekében” – mondta díja átvétele után Gadd, szavait a televízió-sorozatok készítőinek címezve. 

A Szarvasbébi történetének alapja egy humorista showműsora, amelyben az őt ért szexuális zaklatásról is beszél. 

A Los Angeles-i gálán első Emmy-díját vehette át Jodie Foster: a kétszeres Oscar-díjas színésznő a minisorozatok legjobb színésznője lett A törvény nevében legfrissebb, Night Country című évadáért. Szintén díjazták Jamie Lee Curtist, aki a vígjátékok között a legjobb vendégszínésznő lett A mackóért, itt a férfiak között szintén ebből a sorozatból Jon Bernthal futott be. Elizabeth Debicki A korona című drámasorozat utolsó évadában Diana hercegnő megformálásáért vehette át a legjobb mellékszereplő kategória díját. 

A gála házigazdája két kanadai színész, Eugene és Dan Levy, apa és fia volt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?