RÖVIDEN

Könyvbemutató a Vámbéryben
Dunaszerdahely. A Lilium Aurum Kiadó Parazita Könyvek című sorozatának két kötetével ismerkedhet meg az irodalomkedvelő közönség ma 18 órától a Vámbéry Irodalmi Kávéházban. A H.

Könyvbemutató a Vámbéryben

Dunaszerdahely. A Lilium Aurum Kiadó Parazita Könyvek című sorozatának két kötetével ismerkedhet meg az irodalomkedvelő közönség ma 18 órától a Vámbéry Irodalmi Kávéházban. A H. Nagy Péter összeállításában megjelent Idegen univerzumok című kötet a fantasztikus irodalomról, a science fictionről és a cyberpunkról ad közre tanulmányokat. Benyovszky Krisztián könyvének címe is sokak érdeklődését felkeltheti: Bevezetés a krimi olvasásába. A köteteket Lacza Tihamér, illetve Keserű József méltatja. Az estet H. Nagy Péter, a sorozat szerkesztője vezeti. (ú)

Fegyvert s vitézt éneklek

Komárom. Fegyvert s vitézt éneklek címmel, Hadtörténeti barangolás alcímmel nyílik kiállítás holnap 17 órakor a Duna Menti Múzeum Zichy-palotabeli kiállítótermében (Klapka Gy. tér 9.). A május 2-áig látható hadtörténeti anyagot Császár Zsuzsa, a kiállítás kurátora nyitja meg. (ú)

Húszéves a Veni ensemble

Pozsony. Húsz évvel ezelőtt alakult a kortárs komolyzenét játszó Veni ensemble. Születésnapjukat a Veni Twenty Years After című koncerttel ünneplik február 16-án, szombaton az Sznf téri A4 – nultý priestor falai között. Az együttes két olyan zenedarabot tűzött műsorra, amelyek kulcsszerepet játszottak a Veni ensemble életében. Az egyik a lengyel Zbigniew Radzinski (Studium na C), a másik az amerikai Terry Railey (In C) szerzeménye. (e)

Budapestre várják Greenawayt

Budapest. Rembrandt tükre címmel mutatják be Saskia Boddeke, Peter Greenaway és Vincent van Warmerdam multimédiás színpadi produkcióját hétfőn Budapesten, a LOW Holland-Flamand Kultfeszt keretében. Az előadásra a magyar fővárosba várják Peter Greenaway világhírű brit filmrendezőt és festőművészt. Peter Greenaway a zenés darab forgatókönyvét és librettóját írta, s a produkció ötlete is részben az ő nevéhez fűződik. A Rembrandt tükre a holland festőzseni, Rembrandt van Rijn életébe ad bepillantást. A darabban látható tükör a vakságtól való félelmét, sérülékenységét és az élet múlása feletti aggodalmát mutatja. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?