RÖVIDEN

Múzeumi Szalon Quittner Jánossal
Pozsony. Quittner János mesterkoreográfus, a Szőttes Kamara Néptáncegyüttes alapítója lesz a vendége február 6-án, szerdán 17 órától a Múzeumi Szalonnak, a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma beszélgetősorozatának.

Múzeumi Szalon Quittner Jánossal

Pozsony. Quittner János mesterkoreográfus, a Szőttes Kamara Néptáncegyüttes alapítója lesz a vendége február 6-án, szerdán 17 órától a Múzeumi Szalonnak, a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma beszélgetősorozatának. Quittner Jánost a sorozat házigazdája, Miklósi Péter publicista faggatja életéről, pályájáról a szokott helyszínen, a Brämer-kúriában (Žižkova u. 18). Az esten közreműködik Papp Barkai Mária, a Szőttes egykori szólóénekese. (m)

óma és a barbárok

Velence. Vandálok, hunok, frankok, gótok, lombardok és mások egymást követték a Római Birodalomban. Az az évezred, amelyben a szembenállás váltakozott a keveredéssel, létrehozta az európai kultúrát. Ennek bemutatása a célja a Róma és a barbárok című kiállításnak, amely február első napjaiban nyílik meg a velencei Grassi-palotában. A július 20-ig nyitva tartó tárlat mintegy 2200 műtárgyat és ritka régészeti leletet mutat be, köztük szobrokat, ékszereket, kéziratokat, fegyvereket 23 ország 200 múzeumától és intézményétől való kölcsönzéseknek köszönhetően. (mti)

2008 Csingiz Ajtmatov éve

Biskek. Csingiz Ajtmatov kirgiz író évének nyilvánították a 2008-as évet hazájában. A kirgiz nemzeti irodalom megteremtője, aki egy évtizede nagykövetként képviseli hazáját a Benelux-államokban, decemberben ünnepli nyolcvanadik születésnapját. Csingiz Ajtmatov egyike a világ legtöbb nyelvre lefordított szerzőinek – műveit 150 nyelven, összesen 40 millió példányban adták ki. Írásaiban a természet és a történelem viharaiban küszködő embereket ábrázol, a kirgiz legendák szimbólumrendszerét ötvözve a modern próza eszközeivel. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?