RÖVIDEN

Kiosztották a francia irodalmi díjakat
Párizs. Gilles Leroy „Alabama Song” című regénye kapta idén a legtekintélyesebb francia irodalmi elismerést, a Goncourt-díjat – jelentette be tegnap a zsűri a párizsi Drouant étteremben.

Kiosztották a francia irodalmi díjakat

Párizs. Gilles Leroy „Alabama Song” című regénye kapta idén a legtekintélyesebb francia irodalmi elismerést, a Goncourt-díjat – jelentette be tegnap a zsűri a párizsi Drouant étteremben. A Mercure de France kiadó gondozásában megjelent mű Francis Scott Fitzgerald amerikai író feleségének tragikus sorsát egyes szám első személyben meséli el. A hagyományoknak megfelelően a Goncourt-ral egy időben osztották ki a Renaudot-díjat, amelyet Daniel Pennac „Chagrin d'école” (Iskolai bánat) című regényének ítéltek. (MTI)

Színre került a Sorstalanság

Párizs. Kertész Imre Sorstalanság című műve ihlette a Tempus Fugit német–francia társulat első előadását, amelyet az Első lépések című francia színházi fesztiválon mutattak be a Théatre du Soleil-ben. A darab a Raconte-moi (Meséld el nekem!) címet viseli, a rendező, Carolina Pecheny-Durozier eredetileg színésznő, korábban hat évig játszott a Théatre du Soleil-ben, orosz–lengyel zsidó családból származik. A fiatal művésznőt a Sorstalanságban két dolog ragadta meg. Az egyik a narrátor szemszöge, amelyet az előadás is megtartott, a másik a regény képszerűsége, ennek elemeit is igyekezett átültetni. (no)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?