RÖVIDEN

Búcsú Dénes Györgytől
A pénteken elhunyt Dénes György költő búcsúztatása szeptember 20-án, azaz holnap 14.45-kor lesz a pozsonyi krematóriumban. A temetésre 13.45-kor autóbusz indul a Duna utcai magyar iskolától. (ú)
El-Hassan Róza kiállítása
Pozsony.

Búcsú Dénes Györgytől

A pénteken elhunyt Dénes György költő búcsúztatása szeptember 20-án, azaz holnap 14.45-kor lesz a pozsonyi krematóriumban. A temetésre 13.45-kor autóbusz indul a Duna utcai magyar iskolától. (ú)

El-Hassan Róza kiállítása

Pozsony. El-Hassan Róza, a Budapesten élő, szír–magyar származású szobrász, festő, intermédia-művész önálló kiállítása Clan címmel nyílik holnap 18 órakor a gandygalleryben (Panenská 30.) A nagy nemzetközi elismertségnek örvendő művész munkáira az erős gondolatiság, konceptualizmus a jellemző. Furcsa tárgy-kompozícióit ellentétekre, paradoxonokra építi. A kiállítás – melynek támogatója a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete – december 1-jéig látható. (ú)

Rák Viki a Casinóban

Pozsony. Holnap 18 órától a Pozsonyi Casino vendége lesz Rák Viki színésznő, a kassai Thália Színház tagja, a népszerű Susedia (Szomszédok) című televíziós szappanopera közkedvelt Ildikója. A művésznővel Juhász Dósa János beszélget. (ú)

Sikerrel zárult a zenei fesztivál

Pozsony. Nagy sikerrel zárult a fővárosban szeptember 13. és 16. között megrendezett Konvergencie elnevezésű nemzetközi kamarazenei fesztivál. A rendezvénysorozat tíz hangversenyére, melyeknek a klarisszák temploma, valamint a Design Factory galéria adott otthont, ezerkétszázan voltak kíváncsiak. A koncertek magas színvonaláról, illetve a közönség nagy érdeklődéséről tanúskodik, hogy kilenc hangversenyt teltházzal tartottak. A nyitó és a záró koncertet, a Visegrad Cello Quartett fellépését, valamint az Orosz altatódalok című előadást a Devín rádió élőben közvetítette. (tb)

Színházi bemutatók Kassán

Kassa. Két prózai bemutatót tart Kassán az Állami Színház, s mindkettőnek vannak magyar vonatkozásai is. Október 12-én láthatják először a nézők Shakespeare ritkán játszott vígjátékát, a Lóvátett lovagokat, amelyet Csiszár Imre rendez, s ő tervezi az előadás díszleteit is. A jelmeztervező a Kossuth-díjas Szakács Györgyi, a szereplők között pedig ott találjuk Zetyák Györgyöt, Peter Cibulát és vendégként Bocsárszky Attilát is. November 30-án Lorca Bernarda Alba háza című tragédiáját mutatják be a stúdiószínpadon, amelyet Michal Náhlik állít színpadra. Az előadás díszlettervezője Szőke Anita lesz. A főbb szerepekben Alena Ďuránovát, Henrieta Kecerovát, Dana Košickát és Katarína Horňákovát láthatjuk. (jdj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?