RÖVIDEN

160 éve született Mikszáth Kálmán
Szklabonya. A Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma január 16-án kedden, 16 órakor szeretettel vár minden irodalombarátot és érdeklődőt a szklabonyai Mikszáth Kálmán Emlékház előtt sorra kerülő koszorúzásra. A Mikszáth Kálmán születésének 160.

160 éve született Mikszáth Kálmán

Szklabonya. A Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma január 16-án kedden, 16 órakor szeretettel vár minden irodalombarátot és érdeklődőt a szklabonyai Mikszáth Kálmán Emlékház előtt sorra kerülő koszorúzásra. A Mikszáth Kálmán születésének 160. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Csáky Károly helytörténész mond ünnepi beszédet. (cs)

Főszerepben: Bárdos Deák Ágnes

Pozsony. Január 17-én 18 órai kezdéssel Deja vu klubest zajlik a törzshelyen (Hlava XXII., Bazová 9.). Az est vendége a kultikusnak számító Kontroll Csoport együttes énekesnője, Bárdos Deák Ágnes. A beszélgetés előtt levetítésre kerül Müller Péter Sziámi rövid filmje a Kontroll Csoportról. A beszélgetést Nagy András vezeti, a műsor csúcsaként Bárdos Deák Ágnes elénekel néhány Kontroll-dalt a Deja vu kíséretében. (ú)

Pro Renovanda Cultura Hungariae

Budapest. Glatz Ferenc elnökletével a kultúra tizenhat jelentős képviselőjét díjazta szombaton a magyar kultúra napja alkalmából a Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány. A két fődíjak egyikét Juhász Ferenc költő kapta kimagasló irodalmi teljesítményéért. Díjban részesült eredményes néprajzkutatói és oktatói tevékenysége elismeréséül Andrásfalvy Bertalan etnográfus is. Az elismerésekkel nettó 500 ezer forint, a fődíjjal pedig 1 millió forint jár. Eddig tizenegy alkalommal adták át a díjakat, és összesen 232-en részesültek az elismerésben. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?