RÖVIDEN

Bartók-ünnepség Pozsonyban
Pozsony. Konferenciára és emlékhangversenyre hívja holnap az érdeklődőket Bartók Béla születésének 125. évfordulója alkalmából a Csemadok Országos Tanácsa, a Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága (SZMZT) és a Liszt Ferenc Társaság. A Csemadok-székház nagytermében (Május 1.

Bartók-ünnepség Pozsonyban

Pozsony. Konferenciára és emlékhangversenyre hívja holnap az érdeklődőket Bartók Béla születésének 125. évfordulója alkalmából a Csemadok Országos Tanácsa, a Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága (SZMZT) és a Liszt Ferenc Társaság. A Csemadok-székház nagytermében (Május 1. tér 10–12) rendezett konferencián Duka Zólyomi Emese, az SZMZT elnöke ünnepi megnyitóját követően Csehi Ágota (Nyitrai Konstantin Egyetem) Bartók Szlovákiához fűződő kapcsolatáról, Popély Gyula (Károli Gáspár Református Egyetem, Budapest) a pozsonyi Bartók Béla Dalegyesületről, Mészáros András (Komenský Egyetem, Pozsony) a férfi és nő kapcsolatáról Bartók színpadi műveiben, Földes Imre (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Budapest) pedig Bartókról, az emberről tart előadást. A résztvevők 16 órakor megkoszorúzzák a zeneszerző Kórház utcai emléktábláját. A Mirbach-palotában 17 órakor kezdődő, Bartók műveit megszólaltató hangversenyre, csakúgy, mint a délelőtti konferenciára a belépés ingyenes. (vk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?