Reggae-re tombol a világ

<p>Az Amerikai Egyesült Államokban második hete a Magic! szerzeménye, a Rude a legnagyobb sláger. A négytagú kanadai reggae fúziós zenekarnak ez a bemutatkozó dala.</p>

PUHA JÓZSEF

A Rude a 11. reggae felvétel az amerikai Billboard magazin Hot 100 listájának élén. Korábban az I Can See Clearly Now (Johnny Nash – 1972), az I Shot the Sheriff (Eric Clapton – 1974), a Red Red Wine (UB40 – 1988), a Close to You (Maxi Priest – 1990), az Informer (Snow – 1993), az (I Can’t Help) Falling in Love with You (UB40 – 1993), a Here Comes the Hotstepper (Ini Kamoze – 1994), az It Wasn’t Me (Shaggy featuring Rikrok – 2001), az Angel (Shaggy featuring Rayvon – 2001) és a Get Busy (Sean Paul – 2003) érte el a legmagasabb pozíciót. A Magic! a hatodik kanadai együttes a rangsor csúcsán. Korábban a The Guess Who (American Woman / No Sugar Tonight – 1970), a Bachman–Turner Overdrive (You Ain’t Seen Nothin’ Yet – 1974), a Sheriff (When I’m with You – 1989), a Barenaked Ladies (One Week – 1998) és a Nickelback (How You Remind Me – 2001, 2002) szerepelt az élen.

Az Egyesült Királyságban a múlt héten a Rixton aratott rajt-cél győzelmet a Me and My Broken Heart című szerzeménnyel, amelyből 63 478 darab kelt el a megjelenés hetében. Ez az idei legkisebb példányszámú listavezető eddig. A négytagú manchesteri popzenekar frontembere, Jake Roche a The Nolans lánycsapatból és tévés műsorvezetőként is ismert Coleen Nolan és Shane Richie színész fia. A héten Cheryl Cole iratkozott fel a lista csúcsára a Tinie Tempah-val készült Crazy Stupid Love című slágerrel. Az egykori Girls Aloud szólóban legsikeresebb énekesnőjének ez már a negyedik brit listavezetője. Korábban a Fight for This Love (2009-ben két hétig), a Promise This (2010-ben egy hétig) és a Call My Name (2012-ben egy hétig) című dalokkal uralta a mezőnyt.

A Magic! az USA-ban listavezető Rude című zeneszáma a szigetországban az ötvenedik helyről a másodikra lépett. Már nálunk is hódít, egyre gyakrabban játsszák a rádiók.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?