Programtár: Ahova Önt is várják

tesla

Az elkövetkező napok kulturális rendezvényeit mutatjuk.

GÖRGEY GÁBOR DARABJA KASSÁN

Görgey Gábor Komámasszony, hol a stukker? című komédiáját ezúttal a kassai közönség nézheti meg. A produkció a The Art művészeti ügynökség és a Pozsonyi Színművészeti Egyetem együttműködésében készült.

Helyszín: a kassai Thália Színház
Időpont: január 12., csütörtök 19.00
Belépő: 11 euró

AKUSZTIKUS KONCERT A CSALLÓKÖZI KÖNYVTÁRBAN

A Ketten zenekar, azaz Göbő Anna és Göbő Sándor ad koncertet ma este Dunaszerdahelyen. Az apa és lánya felállásban zenélő formáció repertoárja műfajilag sokrétű, fellépéseiken klasszikus, népzenei és musicaldallamok is felcsendülnek.

Helyszín: a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár
Időpont: január 12., csütörtök 18.00

MEZŐ MISI ZENÉS ESTJE

Mező Misi, a Magna Cum Laude zenekar frontembere adja elő Mesélő című akusztikus, személyes történetekkel tarkított műsorát.

Helyszín: a komáromi Tiszti Pavilon
Időpont: január 13., péntek 19.00
Belépő: 12 euró

HARKIVI ELŐADÓMŰVÉSZEK NAGYMEGYEREN

Az ukrajnai háborúból menekült Harkivi Nemzeti Akadémiai Színház szólistái, énekkara és szimfonikus zenekara ad újévi koncertet péntek este Nagymegyeren. Dmytro Morozov karmester vezényel, az énekkart Svitlana Kryvič vezeti. Többek között Mozart, Verdi, Puccini, Strauss, Lehár, Saint-Saëns, Rossini, Vivaldi, Gulak-Artemovskij, Alžnev és Ljašenko szerzeményei hangzanak el.

Helyszín: a Nagymegyeri Városi Művelődési Központ
Időpont: január 13., péntek 18.00
A belépőjegy ára tetszőleges

IMPROVIZÁCIÓS EST CSÁBON

A City Reboot Polgári Társulás tartja meg a népszerű Ahogy esik, úgy puffan című improvizációs estjét Csábon. Az estét Majorfalvi Bálint színművész vezeti, a komikus, rögtönzött jeleneteket Szabó Viktor és Olasz István, a Komáromi Jókai Színház színészei adják elő, akikhez Gubík Ági és Téglás Márton csatlakoznak.

Helyszín: Csáb
dőpont: január 13., péntek 19.00 

BÁBSZÍNHÁZ SOMORJÁN

A Vaskakas Bábszínház Volt egyszer egy kert című előadására várják a nézőket szombat délelőtt. A társulat Máté Angi Volt egyszer egy című kötetének három meséjét adja elő.

Helyszín: a Somorjai Városi Művelődési Központ bábterme
Időpont: január 14., szombat 10.00
Belépő: 6 euró

ÚJÉVI OPERETTGÁLA LOSONCON

Újévi operettgálát tartanak Losoncon, melynek Kállay Bori, Teremi Trixi, Ress Hajnalka, Ocsko Aladár, Domoszlai Sándor és Kiss Zoltán lesznek a vendégei. Az előadókat a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kíséri.

Helyszín: a losonci Apollo mozi
Időpont: január 14., szombat 18.00
Belépő: 13 és 15 euró

A BESZÉLŐ KÖNTÖS DUNASZERDAHELYEN

A Mikszáth Kálmán történetéből készült Beszélő köntös című zenés játékot adja elő a Komáromi Jókai Színház társulata Dunaszerdahelyen.

Helyszín: a dunaszerdahelyi a Csaplár Benedek VMK
Időpont: január 14., szombat 19.00
Belépő: 15 és 14 euró, kedvezményesen 10 euró

MUSICAL POZSONYBAN: NIKOLA TESLA – VÉGTELEN ENERGIA

A pozsonyi közönség is megnézheti a minden idők egyik legnagyobb felfedezőjéről, Nikola Tesláról szóló zenés darabot, melynek dalait Sebestyén Áron jegyzi, és melynek dalszövegeiért és a dramaturgiájáért pedig Müller Péter Sziámi felel. A szerb származású, horvát területen született Tesla szakmai karrierje Budapestről, a Puskás Telefontársaságtól indult, mely az első munkahelye volt. Később, már világpolgárként jutott el Amerikába, ahol megvalósította álmát, amikor is megtervezhette a Niagara-vízesésre épített anno világcsodának számító erőművét.

Helyszín: a pozsonyi Nová scéna
Időpont: január 14., szombat 19.00
Belépő: 30 és 40 euró

NYÁRY KRISZTIÁN PÁRKÁNYBAN

Az író és irodalomtörténész, Nyáry Krisztián lesz a Párkányi Városi Művelődési Központ vendége. A szerző Így szerettek ők című könyvsorozatának harmadik része nemrég jelent meg, melyben híres magyar írók szerelmi életét mutatja be. Nyáry Krisztián beszélgetőpartnere Récsei Noémi televíziós műsorvezető lesz.

Helyszín: a Párkányi Városi Művelődési Központ kisterme
Időpont: január 16., hétfő 18.00

HADHÁZI LÁSZLÓ GÚTÁN

A Dumaszínház társulatának tagja, Hadházi László önálló, Légy férfi! címet viselő estjére várják a látogatókat Gútán. Mi az a férfias viselkedés és kinek jó az? Mik az elvárások egy fickóval szemben? Van-e különbség a pasis és a csajos viselkedés között? Ilyen kérdéseket boncolgat a humorista.

Helyszín: a Gútai Városi Művelődési Központ
Időpont: január 16., hétfő 19.00
Belépő: 15 euró

BESZÉLGETÉS KRISTÓF RÉKÁVAL

Kristóf Réka operaénekessel Demčik Norbert beszélget kedden este a Szinnyei József Könyvtárban, Komáromban.

Helyszín: a komáromi Szinnyei József Könyvtár multimediális terme
Időpont: január 17., kedd 18.00

ÚJÉVI OPERETTGÁLA RIMASZOMBATBAN

A Kassai Állami Színház énekesei, Tatiana Paľovčíková-Paládiová és Tóbisz Titusz adnak újévi operettgálát Rimaszombatban jövő héten kedden. A zenei kíséretről Balogh Péter és zenekara gondoskodik. Olyan remekművekből hangzanak el részletek, mint a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, a Luxemburg grófja, A csikágói hercegnő és a Bajadér.

Helyszín: a Rimaszombati Városi Művelődési Központ
Időpont: január 17., kedd 18.00
Belépő: 15 euró

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?