Számunkra a legfontosabb dolog a márkák összekapcsolása. Mondja Koronczi Erik, a Superbrands Slovakia munkatársa.

superbrands

A Superbrands díj a díjazott márkák erejét, stabilitását és elkötelezettségét tükrözi, valamint azt, hogy képesek a határokat feszegetni, újítani és folyamatosan fejlődni. Az európai minőségű márkák Szlovákiában is kialakulóban vannak, és a Superbrands a fogyasztókra, valamint a márkaépítési és marketingszakértőkre hallgat a díjazás során.

Egy erős márkát nem lehet néhány hét alatt felépíteni. Egy egész csapat koncentrált munkájára, koherens stratégiára és világos jövőképre van szükség. Különösen nehéz időkben, amikor számos szélsőséges tényező befolyásolja a vállalatok működését, és próbára teszi rugalmasságukat és elszántságukat. Az ilyen időkben derül ki, hogy mely márkák erősek, rugalmasak és épülnek szilárd alapokra. A márka képes fenntartani egy vállalatot, egyszerre garancia a minőségre és az ügyfelekkel szembeni felelősségre, valamint olyan belső beállítások és a vezetők gondolatainak összessége, amelyek az egészséges vállalati kultúrán keresztül a helyes irányba terelik az alkalmazottakat.

A Superbrands program tehát a világ több mint 90 országában a márkaépítés szempontjából elismeri a legjobb márkákat, Szlovákiában pedig már több mint 11 éve sikeresen működik. A márkákat stabilitásuk, innovációjuk és a határok folyamatos feszegetésére való hajlandóságuk alapján ismeri el. A Consumer és Business Superbrands kategóriák győzteseiről többlépcsős kiválasztási folyamat során döntenek. A folyamat lényeges részét képezi egy fogyasztói felmérés, amelynek során a válaszadók választják ki kedvenc szlovákiai márkáikat. Az utolsó szót a Brand Council szakértői zsűrije mondja ki, amely a márkaépítés, a marketing, a PR és az üzleti élet szakértőiből áll, és olyan neves személyiségek alkotják, mint Juraj Sasko, Braňo Polák vagy Pavol Kubán.

A díjnyertes márkák között olyan erős márkák szerepelnek, mint a Pepco, a Kaufland vagy a dm drogerie markt. Vagy olyan szlovák márkák, mint a FORTUNA, Baldovská vagy a Treska Ryba Košice, amelyek hazánkban sikeresek, és márkájuk minősége túlmutat Szlovákia határain. "Egy erős márka az összes alkalmazott szisztematikus és hosszú távú munkájának eredménye. Nem egyik napról a másikra jön létre, hanem az évek során. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy programunk felhívja a fogyasztók, az üzleti partnerek és a média figyelmét a kivételes márkákra, amelyek meghatározzák a szlovákiai üzleti valóságot. A szlovák márkaépítés ugyanis már régóta nemcsak helyi, hanem olyan trendeket hoz létre közösen, amelyek egész Európában sikeresek", mondta Koronczi Erik, a Superbrands Slovakia regionális igazgatója. Azt, hogy a díjazott márkák választása visszhangra talál a fogyasztók körében, és hogy a Superbrands státusz segíti őket az értékesítésben, az is bizonyítja, hogy a megkérdezettek akár 47%-a is szívesebben vásárolna Superbrands-díjas termékeket.

A Superbrands program keretében már több éve különdíjakat adnak át olyan kiemelkedő személyiségeknek és szervezeteknek, amelyek hozzájárulnak a jobb élethez Szlovákiában. A 2023. évi tiszteletbeli Superbrand különdíj nyertese a Pontis Alapítvány, Szlovákia egyik legnagyobb nonprofit alapítványa, amely három stratégiai témának – felelős vállalkozás, stratégiai filantrópia és társadalmi innováció – szenteli magát. A Superson titulus - Az év személyisége címet Marek Hamšík, európai színvonalú szlovák labdarúgó kapta, aki a futballtól való visszavonulása után a labdarúgó ifjúsággal való foglalkozásnak, valamint saját márkái és projektjei fejlesztésének szenteli magát. Mind a díjazott márkák, mind a különdíjasok személyesen vették át az elismeréseket a Tribute Event gálavacsorán, amely az év csúcspontja, és amelyet minden évben az üzleti élet, a marketing és a márkaépítés világának személyiségei részvételével rendeznek meg.

Oktatási rendezvények és sürgősségi segítségnyújtás

A Superbrands programban díjazott márkák az év során országos népszerűsítésben részesülnek több kommunikációs csatornán keresztül. A nagyszabású kampány részei a vizuálisan vonzó OOH-vizuális megjelenések Szlovákia kulcsfontosságú helyszínein, reklámok olyan véleményformáló folyóiratokban, mint a Nový čas, a Pravda vagy a Stratégie, valamint televíziós hirdetések a JOJ Group és a TA3 csatornákon keresztül. Az oktatási és kapcsolatépítő rendezvények szintén népszerű formátummá váltak az elmúlt években. A Superbrands Branding Masterclass egy olyan konferencia, ahol a díjnyertes márkák képviselői érdekes gyakorlati példákat és a legújabb trendeket ismerhetik meg a marketing és márkaépítés területén tapasztalt előadóktól. Új munkahelyi és személyes kapcsolatokat kínál, jó ételekkel és kellemes kikapcsolódással párosulva a Branding BBQ rendezvény.

A Superbrands nemcsak a márkáknak segít, hanem gondol a rászorulókra és a társadalmi élet javítását célzó projektekre is. Ennek eredményeképpen a programnak sikerül összekapcsolnia a márkákat olyan szervezetekkel, amelyek tudják, hogyan lehet az anyagi vagy egyéb segítséget jó célokra felhasználni. Fontos számunkra, hogy a díjnyertes vállalatokat olyan kezdeményezésekbe vonjuk be, amelyek ott használnak, ahol szükség van rá. Nagyon örülünk, hogy a Superbrands márkák mindig hajlandóak élni az ilyen lehetőségekkel, és együtt segíthetünk egy jó ügy érdekében", tette hozzá Koronczi Erik, a Superbrands Slovakia munkatársa.

Érdekességek a Superbrandsről

- A Superbrands 55%-os ismertsége az INCOMIND felmérésében

- A megkérdezettek 47%-a szívesebben vásárolna Superbrands-díjjal ellátott terméket.

- Több mint 1500 válaszadó döntött a Superbrands mellett

- 36 tagú, márkaépítési és marketing szakemberekből álló szakértői zsűri

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?