Piknikek ideje nem csak a nyár

Nyár van, meleg van, ne üljünk a szobában, terítsünk meg a szabadban! Tegyünk néhány tányért, evőeszközt, poharat, színes abroszt és szalvétát karkosarunkba, és irány a természet.

Nem kell több száz kilométert utaznunk, elég a lakóhelyünkhöz legközelebb álló rétre, erdőszélre kivonulni, és máris kezdődhet egy ebéd a fák alatt, vacsora a lenyugvó nap fényében a tábortűz mellett.

Valahogy kinn a természetben minden falat jobban ízlik majd! Hogy mit, milyen ételt csomagoljunk a kosárba? Ki-ki ízlése szerint vásároljon és készítsen. Ma már akár hosszabb időre is bármit vihetünk magunkkal. A hordozható hűtoboxban nyers hozzávalót, grillezésre előkészített húsokat, halételt, zöldségeket szállíthatunk. Lassan mifelénk is divattá vált a barbecue.

Mit is takar ez a szó?

A barbecue-t a spanyolból származtatják, jelentése olyan összejövetel, ahol a társaság grillezés céljából a szabadban találkozik.

A családi házak tulajdonosai szinte kivétel nélkül berendeznek a ház udvarán egy grillezősarkot. Erre szélmentes hely felel meg a legjobban, ahonnan a szél és a huzat nem viszi be egyenesen a szomszéd hálószobájába a füstöt és a hamut.

A romantikusnak indult délutánt igen sokszor olyan hívatlan vendégek is megzavarják, akikre, illetve amelyekre a városi ember így elsőre nem is számít! A finom illatokra bizony odasereglenek az erdő-mező rovarféléi, legyei, bogarai, hangyái és nem utolsó sorban a szúnyogok.

Mit tegyünk ilyenkor?

Vigyünk magunkkal fűszernövényeket, és próbáljuk meg természetes módon elriasztani apró látogatóinkat. A citrom kimondottan légyriasztó, de a rovarokhoz hasonlóan a legyek nem kedvelik a bazsalikom, a menta, a kamilla illatát sem! Azt sem díjazzák, ha éppen egy bodzabokor közelében tanyázunk, gyűlölik ezt az illatot! Ha viszont hangyatámadás indul ellenünk, tépjünk néhány páfrányt, és tegyük az útjukba. Garantáltan visszavonulást fújnak, mégpedig rövid időn belül!

És ha véget ér a nyár?

A grillezés és a piknik legyen elsősorban jó szórakozás, kellemes baráti találkozó, kikapcsolódás, ilyenkor a finoman elkészített ételek mellől ne hiányozzon néhány üveg igazán finom bor sem!

És ne feledjük, lehet télen is piknikezni. Nincs nagyobb kaland annál, amikor a hóban tudunk tüzet rakni és megsütni a hátizsákunkban cipelt sütnivalónkat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?