Európai kupameccsel rajtol a komáromiak új idénye

komáromi röpisek
Komárom |

Nem akármilyen szezonkezdet vár a tovább fiatalodott komáromi férfi-röplabdacsapatra: szerdán (19.00) a luxemburgi Stroossen ellen a Challenge Cup 1. fordulóbeli meccsével indítja a szezont a szlovák bajnoki címvédő.

Mindez abból (is) következik, hogy a hétvégén elrajtolt extraligában épp a komáromiak voltak szabadnaposak az 1. fordulóban. A hétcsapatos mezőnyben a bajnoki címvédő Duna-partiak az eddigieknél is nagyobb mértékben fognak támaszkodni a saját nevelésű röplabdázókra: ahogy arról már beszámoltunk, a 2024/2025-ös idényben a 16-os keretből 10-en (!) a Spartak utánpótláscsapataiban kezdték sportolói pályafutásukat.

Több évvel ezelőtt Forró Balázs is, aki soknak nem mondható 25 éve ellenére egy csapásra a rutinosabb játékosok között találta magát a mostani fiatalítás után.

 „Nagyon jó érzés, hogy tanácsot adhatok a fiataloknak. Annak idején František Ogurčák és Emanuel Kohút sokat foglalkoztam velem, és most megmutathatom, mennyit tanultam tőlük az évek során. Igyekszem a sok tudást továbbadni, edzéseken segítek, ha a srácok kéztartásán változtatni kell vagy a blokknál máshogy lenne jó helyezkedni. Persze tisztában vagyok azzal, hogy azért nekem is sok tanulni- és fejlődnivalóm van még – mondta lapunknak Forró, aki Mlynarovičcsal, Kasperkevičcsel és Mačuhával többé-kevésbé stabil kezdőnek számít, hozzájuk választja ki aktuálisan az ütőjátékosokat Ogurčák edző, aki Michal Kotuličcsal irányítja a férficsapat szakmai munkáját.

Érdekes

A komáromi férfi-röplabdacsapat

Forró Balázs, Habán Máté, Tomáš Halanda, Maroš Kasperkevič, Patrik Kudra, Lehotka Tamás, Lévay Máté, Liška Ádám György, Liška Ákos Bence, Filip Mačuha, Peter Mlynarčík, Pati-Nagy Simon, Pfeiferlik Lajos, Sánta János, Lukáš Smolej, Samuel Šuňal

Edző: František Ogurčák

A stáb igyekezett úgy felépíteni a felkészülés programját, ne legyen hátrány a komáromiak számára, hogy hazai tétmeccs nélkül lépnek ki a nemzetközi porondra. 

„A hazai Belatti Cup után, amelyen a VKP-val, a Pénzügyőrrel és az Amstettennel játszottunk, Ostravában szerepeltünk egy kétnapos tonán. Különféle felállásokat próbáltunk ki a Zlín, a Ried és a házigazda elleni meccseken. Aztán nemrégen Székesfehérváron már a bajnokságra hangoltunk a vendéglátó MÁV Előre, az UVC Graz és a Baia Mare ellen. Jó teljesítményt nyújtottunk, még ha az osztrákok ellen el is csúszott a meccsünk. De a leglényegesebb az volt, hogy azokat a taktikai dolgokat, amiket egy-egy adott játékszakaszra megbeszéltünk, maradéktalanul teljesíteni tudtuk, és a játékunk technikai részét is fejleszthettük. Teljes mértékben felkészülten várjuk a Challenge Cup-beli rajtot– magyarázta Forró.

A piros-fehéreknek deja vu-jük lehet, régi jó ismerősként a luxemburgi Stroossen vár rájuk a sorozat 1. fordulójában. A 10 ezres, Strassenként is ismert város csapata az elmúlt idényben is begyűjtötte a bajnoki címet és a kupagyőzelmet is, 14-es keretében mindössze három luxemburgi röplabdázót találni. 

„A Volleybox tanúsága szerint a csapat magja megmaradt tavalyról, egy új blokkoló érkezett hozzájuk. Már megnéztük a tavalyi, egymás elleni meccseink felvételét, ezekből fogunk kiindulni – árulta el Forró. Egy éve álomszerű kezdés, 2:0-ás vezetés után jött a hidegzuhany, a luxemburgiak megfordították a meccset és 3:2-re győztek Komáromban. Az idegenbeli visszavágón azonban magabiztos győzelmet arattak a piros-fehérek, még csak aranyszettre sem volt szükség a 3:1-es sikerük után. Mi kellene ahhoz, hogy ezúttal már az odavágó is hasonlóképpen záruljon?

„A koncentráció nagyon fontos lesz, hogy a fókusz kisebb szakaszokra se menjen el. Be kell tartanunk a meghatározott taktikát és higgadtaknak kell maradnunk – vázolta a győzelem feltételeit Forró.

A párharc továbbjutójára a 2. fordulóban a svájci Näfels vár.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?