Megvannak A Dal elődöntősei

Budapest. Bemutatták A Dal 2017 harminc elődöntős produkcióját.

Budapest. Bemutatták A Dal 2017 harminc elődöntős produkcióját. Összesen több mint 300 pályamű érkezett, a verseny zsűrijébe Zséda, Both Miklós és Frenreisz Károly mellé új tagként Molnár Ferenc Caramel kerül.

A versenybe bejutott előadók között van A Dal 2014 győztese, a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál 5. helyezettje, Kállay-Saunders András, aki zenekarával indul, és immár negyedszer száll versenybe a műsor történetében.

Több korábbi versenyző is bekerült az elődöntős mezőnybe, köztük Radics Gigi, Szabó Ádám, Mujahid Zoltán, Muri Enikő, a Mrs. Columbo, Benji és Tóth Gabi. A tavaly duóban indult Berkes Olivér és Tóth Andi ezúttal szólóban próbálkozik.

A jövő évi műsorban is díjazzák a legjobb dalszöveget, és kiválasztják a műsor felfedezettjét. Az online dalverseny nyertese a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen kívül felléphet a 2017-es VOLT Fesztiválon és a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán.

A műsor január 14-én indul, a három elődöntőt, a két középdöntőt és a február 18-ai döntőt is élőben sugározza a Duna televízió. Akkor derül ki, melyik dal képviseli Magyarországot a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválon Kijevben.

A hatodik alkalommal képernyőre kerülő dalválasztó show legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi magyar dalok szülessenek, amelyek közül a szakmai zsűri és a nézők közösen választják ki az országot képviselő produkciót. A versenyre csak olyan előadó és együttes nevezhetett, akinek már jelent meg albuma vagy van országosan játszott rádió- és tévéfelvétele.

Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója kiemelte: A Dalnak nem elsődleges célja, hogy eurovíziós versenydalt keressen. „A műsor generátora, katalizátora az új magyar könnyűzenei művek megszületésének és kiváló alkalom fiatal énekeseknek, tehetséges zenekaroknak, hogy megmutassák magukat ország-világ előtt, hiszen szombat este főműsoridőben tudnak bemutatkozni, ezzel kiugrási lehetőséghez jutnak, mint korábban Petruska vagy ByeAlex.” (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?