Löffler Béla négy nyelven

Könyvet adott ki a közelmúltban a kassai Löffler Múzeum. Az intézmény nem a könyvkiadás és irodalom terén akar versenyezni az erre a célra létrejött szervezetekkel, csupán, névadójának, Löffler Béla szobrászművésznek akar emléket állítani.

Könyvet adott ki a közelmúltban a kassai Löffler Múzeum. Az intézmény nem a könyvkiadás és irodalom terén akar versenyezni az erre a célra létrejött szervezetekkel, csupán, névadójának, Löffler Béla szobrászművésznek akar emléket állítani.

A Löfflerről szóló kiadványokat gyakran keresik a turisták, ám eddig a múzeum nem tudott egy összefoglaló jellegű, formailag is példás művel szolgálni. A művész születésének századik évfordulója és a kereslet így egyaránt indokolta a könyv létrejöttét. A krétapapíron nyomott mű 117 oldalának jelentős része az alkotások színes reprodukcióiból áll, de az érdeklődő találhat a műben Löfflerről szóló cikkeket, véleményeket, életrajzi adatokat is. A szlovák, magyar, angol és német nyelvű szövegek között nyilván több is akad, mely egyes belföldi és külföldi múzeumlátogatók érdeklődését felkelti, például a rövidebb, egy-két bekezdésnyi, múlt századbeli publicisztikai részletek gyűjteménye. A könyv összeállítója, Gazdag József múzeumigazgató szerint a szobrászművészről már évekkel ezelőtt mindent megírtak. Ezért született most olyan döntés, hogy összeválogatják azokat a monográfia-, újságcikk- és ismertetésrészleteket, melyekből az olvasó átfogó képet kaphat a művészről. Természetesen életrajzi adatokkal és az alkotások listájával kiegészítve az előbbieket. A legfontosabb azonban a sok színes reprodukció, mely bármennyi méltatásnál és recenziónál hívebb képet adhat Löffler Béla munkásságáról.

A könyv négyszáz példányban jelent meg a tavalyi év végén, a művész születésének századik évfordulójára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?