LISTAMUSTRA

A brit zeneipar szemszögéből nézve jól indult az év az amerikai albumeladási listán. Két hete az oxfordi Radiohead korongja, az In Rainbows került a rangsor élére.

A brit zeneipar szemszögéből nézve jól indult az év az amerikai albumeladási listán. Két hete az oxfordi Radiohead korongja, az In Rainbows került a rangsor élére. A múlt héten a százas mezőny mindkét újdonságát szigetországból érkező énekesnő szolgáltatta: a huszonhatodik helyen debütált az ausztrál származású, Londonban élő Sia nagylemeze, a Some People Have Real Problems (a héten a negyvenhetedik), a tavalyi év felfedezettje, a dublini születésű Kate Nash pedig a harminchatodikra érkezett meg a Made Of Bricks című albumával (a héten az ötvenegyedik).

Listavezető kislemezek

Egyesült Államok – Flo Rida Featuring T-Pain: Low

Nagy-Britannia – Basshunter: Now You’re Gone

Németország – Leona Lewis: Bleeding Love

Magyarország – Ákos: Minden most kezdődik el

Hazája után a németeknél is tarol

A két legfontosabb zenepiac kislemezlistája élén nincs változás: az USA-ban ötödik hete Flo Rida és T-Pain dala, Nagy-Britanniában második hete a Basshunter-név mögé búvó Jonas Erik Altberg svéd énekes– producer eurodance felvétele uralja a mezőnyt. Németországban Timbaland átadta a trónt – a OneRepublic közreműködésével készült Apologize című slágere nyolc hétig vezetett. Meglepetésre egyből a német rangsor csúcsára érkezett meg a brit The X Factor című zenei tehetségkutató tévéműsor harmadik sorozatának győztese, Leona Lewis – a Bleeding Love című dal hazájában hét hétig állt az élen. Magyarországon ismét Ákos maxi CD-je a listavezető, összességében harmincnyolcadik hete.

A Crystal frontembere szólóban hódít

Nagy-Britanniában két héttel ezelőtt az év eleji pangás közepette Amy Macdonald tavaly júliusban megjelent nagylemeze vette át a vezetést. A múlt héten szeptemberi kiadású album, a Scouting For Girls nevű trió első lemeze váltotta a glasgow-i énekesnőt az összesítés csúcsán. A tízes mezőny egyetlen új belépője a British Sea Power nevű négytagú brightoni indie-rock zenekar harmadik stúdióalbuma, a Do You Like Rock Music? című volt a tizedik helyen. Magyarországon az év első nagylemezei általában március elején szoktak megjelenni. Kasza Tibor úgy döntött, már januárban megtöri a csendet, és első szólóalbumával a lista élére iratkozott fel. A Crystal frontembere három duettet is énekel rajta: Szinetár Dórával és Bereczki Zoltánnal, valamint a Barátok közt egykori Tónijával, jelenleg az első nagylemezén dolgozó Dósa Mátyással fakad dalra. Tibor albumán Havasi Balázs zongoraművész is közreműködik. (puha)

Listavezető nagylemezek

Egyesült Államok – Alicia Keys: As I Am

Nagy-Britannia – Scouting For Girls: Scouting For Girls

Németország – Amy Winehouse: Back To Black

Magyarország – Kasza Tibor: Ha egy férfi igazán szeret…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?