Kiállítás Hudec László tiszteletére

Budapest.

Budapest. Hudec László Sanghajba érkezésének századik évfordulója alkalmából nyílt kiállítás hat sanghaji képzőművésznek a magyar építész tiszteletére készített alkotásaiból a Várkert Bazárban.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a megnyitón köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a 125 éve Besztercebányán született és 60 éve Kaliforniában elhunyt Hudec Lászlóra ma már úgy gondolunk, mint a 20. század egyik legfontosabb építészére. A fiatal Hudec az első világháborúban hadifogolyként került Szibériába, majd kalandos körülmények között átszökött Kínába, és Sanghajban egy amerikai építészirodában helyezkedett el. Néhány év múlva saját irodát nyitott, és a következő évtizedekben számtalan épületet tervezett a városban, ezért nemrég a Sanghaj arculatát meghatározó 99 legfontosabb személyiség közé választották – emlékeztetett Fekete Péter.

Kálmán Ernő, a V4 Építészeti Alapítvány elnöke elmondta: Közép-Európa Kínából nézve egységes arculatot mutat, és munkássága révén Hudec a régió kulturális nagykövetévé vált. A mai kiállítás bizonyíték arra, hogy Hudec tisztelete képes kultúrákat összekötni – hangsúlyozta.

Hudec munkássága Sanghaj arculatát máig meghatározza. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?