Kassai pillantás a brooklyni hídról

Kassa. Arthur Miller Pillantás a hídról című darabját mutatja be ma este a kassai Thália Színház az amerikai realista dráma nagy szakértője, Beke Sándor rendezésében.

Kövesdi Szabó Mária, Kiss Szilvia és Pólos Árpád a próbánIfj. Szaszák György felvételeKassa. Arthur Miller Pillantás a hídról című darabját mutatja be ma este a kassai Thália Színház az amerikai realista dráma nagy szakértője, Beke Sándor rendezésében. A nevelt lánya iránt gyengéd érzelmeket tápláló, szeretet és szerelem között különbséget tenni képtelen dokkmunkás, Eddie Carbone történetének aktualitását az adja, hogy az érzelmi szál mellett a munkanélküliség problémája is dominál benne. A vadkapitalizmus idején játszódó történetben a család két illegális bevándorló szicíliai rokont bújtat: az eleve feszült légkört tovább bonyolítja, hogy egyikük beleszeret a háziak lányába, akit Kiss Szilvia alakít. A főszerepben Pólos Árpádot láthatja a közönség, rajta kívül Cibula Péter, Flórián Szabolcs, Kövesdi Szabó Mária és Petrik Szilárd játssza a jelentősebb szerepeket. A darab dramaturgiája Beke Sándor szerint az antik tragédiák vonalvezetését követi, és Miller arra is ügyelt, hogy ne tipikus amerikai karaktereket formáljon meg, hanem olaszos temperamentumú alakokat, sajátos gondolkodásmóddal és reakciókkal. Korhű munkásruhákat és egyéb jelmezeket a kassai turkálókban talált Gadus Erika jelmeztervező, a díszlet pedig szintén fillérekből készült, két korábbi darab díszletelemeinek felhasználásával, Haščák József jóvoltából.

Az idei évad harmadik bemutatója tehát ma 19 órakor lesz a kassai Thália Színházban.

Az intézmény hamarosan nyilvános gyűjtést indít saját megmentése érdekében. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?