Holly Woody történet

Woody Allen amerikai rendező tavaly készítette el Holly Woody történet (Hollywood Ending) című filmjét. Nemcsak a forgatókönyvet írta és a filmet rendezte, a főszerepet is magára vállalta.
Nem nehéz kitalálni, hogy ismét ironikus komédiáról van szó, ám ezúttal a rendező a hollywoodi álomgyárból is gúnyt űz.

Woody Allen amerikai rendező tavaly készítette el Holly Woody történet (Hollywood Ending) című filmjét. Nemcsak a forgatókönyvet írta és a filmet rendezte, a főszerepet is magára vállalta.

Nem nehéz kitalálni, hogy ismét ironikus komédiáról van szó, ám ezúttal a rendező a hollywoodi álomgyárból is gúnyt űz. Filmjének főszereplője ugyanis egy olyan rendező, akinek halvány gőze sincs róla, mit forgat, ennek ellenére meg van győződve saját zsenialitásáról...

Val Waxman (Woody Allen), az idősödő hollywoodi rendező karrierje az utóbbi években igencsak lehanyatlott. A neurózisban szenvedő Waxman egyszerűen képtelen lépést tartani a modern filmipar támasztotta követelményekkel. Tulajdonképpen nem csoda, hiszen főhősünk még valamikor a nyolcvanas években volt a csúcson. Ünnepelt rendezőként két Oscar-díjat is szerzett. Val újabban csupán reklámfilmeket forgat, de egyre idegesebb, mert fiatal barátnője, Lori (Debra Messing) előtt is bizonyítani szeretne. Végül volt felesége, Ellie (Téa Leoni) segít rajta. Rábeszéli a főnökét, Halt (Treat Williams), aki egyben a szeretője, hogy új filmjének rendezését bízza Waxmanra. Hal Jaeger ugyanis az egyik legbefolyásosabb hollywoodi producer...

Val megkezdi a forgatást, és mind furcsább ötletekkel rukkol elő. Egyebek között kínai operatőrt szerződtet, aki csak az anyanyelvét beszéli. Ez még nem lenne olyan nagy baj, de Val a forgatás közben hirtelen megvakul. Pszichoszomatikus szindrómájáról csak barátja, Al (Mark Rydell) és Ellie tud. Mentik a menthetőt, ám amikor a rendező a tolmácsra bízza az operatőri munkát, csaknem idegösszeomlást kapnak.

A történetből adódó abszurd helyzetekben valóban nincs hiány a filmben, és Woody Allen tökéletesen ért hozzá, hogyan használja ki őket. A helyzetkomikumon kívül természetesen sokkal fontosabb Val ügyefogyott, hipochonder és neurózisos alakja. Woody Allen filmje ezúttal sem nélkülözi az iróniát és az öniróniát, és azoknak a nézőknek, akik kedvelik a filmjeit, most sem okoz csalódást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?