Hétvégi programok a Pátria rádióban

Szombaton reggel 7 órakor indul adásunk. A csatlakozás napja – ez lesz a Hétről hétre központi témája, és mindaz, ami ezen a napon idehaza, valamint a környező országokban történik.

Szombaton reggel 7 órakor indul adásunk. A csatlakozás napja – ez lesz a Hétről hétre központi témája, és mindaz, ami ezen a napon idehaza, valamint a környező országokban történik. Hangulatképek, jelentések, élő kapcsolások arról, hogyan is élték meg a csatlakozás pillanatát Magyarországon, Lengyelországban, Szlovéniában, Csehországban és természetesen Szlovákiában, a fővárosban és vidéken. Emellett jelentkeznek az állandó szombati rovatok is. A szerkesztő Polák László. 11.30-kor a Délidő vendége lesz Berényi József külügyi államtitkár. 12.10-től Nótacsokor. 13 órakor a Tékában Hodossy Gyula elnököt kérdezzük a Szlovákiai Magyar ĺrók Társaságának terveiről, Tóth László bemutatja a Förtelmes kaszálógép című verses antológiát, végül Dobos László az EU-csatlakozás kapcsán a hazai kiadók lehetőségeiről beszél. Tallózó 13.30-kor, majd 14.05-től Slágerhullám. 15 órakor a hatvanéves Ropog József színművésszel hangzik el beszélgetés. Köszöntő 16.05-től, adásunk a Napzártával ér véget, 18 órakor.

Vasárnap is reggel 7 órától közvetítünk. A katolikus egyház műsorában 8.05-től Jó Pásztor vasárnapján Pásztor Zoltán kassai lelkiatya, püspöki helynök szól a hallgatókhoz. II. János Pál pápa április 2-án a Pozsony-Nagyszombati Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki Orosch János egykori párkányi esperest, akinek püspökké szentelésére május 2-án kerül sor. A műsorban ennek kapcsán beszélgetünk a püspök atyával, majd Gábor Bertalan szepsi esperest kérdezzük a rózsahegyi egyetem új karáról. 8.40-kor a komolyzenei fejtörő jelentkezik, 9.05-től A hét Londonban című összeállítást sugározzuk. A délelőtt további része a gyerekeké és a fiataloké: 10.10-től Gyerekzsúr, majd 11 órakor kezdődik az Ifjúsági műsor: szó lesz benne a Szlovákiai Magyar Cserkész Szövetség által rendezett 9. történelmi vetélkedőről, az első Pozsonyi Magyar Diákfesztiválról, és megszólalnak a Zanzibár zenekar tagjai is. A déli hírek után Miklósi Péter jegyzetét hallják, majd Nótacsokor 13 óráig. Ekkor jelentkezik a Térerő, a közép-európai nemzetiségi stúdiók magazinja. A 14.05-kor kezdődő Kaleidoszkópban beszámolunk a Jedlik Ányos-emlékünnepségről, majd a nanotechnológiáról esik szó annak kapcsán, hogy a közelmúltban a témáról szlovák és magyar kutatók részvételével szakmai konferencia zajlott Pozsonyban. A műsort állandó rovatunk, a Vándorbot zárja. A Nevelők fóruma tartalmából: a Lilium Aurum gondozásában megjelent, A szlovákiai iskolarendszer című kötetet méltatja Szigeti László oktatási államtitkár. Beszámolunk a Comenius Egyetem magyar tanszékén megtartott Tudományos Diákköri Konferenciáról, és ellátogatunk a nyárasdi alapiskolába. Minderről 15 órakor hallhatnak. 15.30-kor a néprajzi összeállításban imák és Mária-énekek hangzanak el. Adásunk további részében 16.05-től a Köszöntőt, 17.30-tól a Napzártát sugározzuk. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?