A NASA tudósai is vizsgálják az ufókat: egyelőre senki nem talált magyarázatot a Pozsony fölötti ismeretlen objektumra

nn

Sajnos az UFO-k kérdését (bármit is takarjon a szó) reménytelenül elhomályosítja a pszichopaták, hisztérikusok, téveszmék által kísértett emberek és a depressziósok nagy csoportja, akiket minden rejtély és rejtély vonz.

Így írta le Ludvík Souček cseh sci-fi író az UFO (azonosítatlan repülő tárgy) körül kialakult vitát 1974-ben megjelent, Az árnyékot púpozva című könyvében. Ő maga, mint ahogy azt nyilvánosan, például egy 1968-as televíziós interjúban is elismerte, hitt a repülő csészealjak létezésében, és a földönkívüli civilizációk témája rendszeresen megjelent műveiben. Souček példája igazolja, hogy a kérdés, hogy egyedül vagyunk-e a világegyetemben, ősidők óta kíséri az embert, még olyan történelmileg kedvezőtlen időszakokban is, mint a kommunista totalitarizmus.

Július 2-án, kedden az ufók világnapját tartjuk. Ugyanis 1947-ben ezen a napon történt az USA-ban, az új-mexikói Roswell város közelében egy olyan esemény, amely állítólag a földönkívüli civilizációk jelenlétét igazolta - egy repülő csészealj lezuhanása, amelynek roncsait állítólag földönkívüliek holttesteivel együtt találták meg. Néhány nappal korábban kilenc fényes és gyorsan mozgó objektumot figyelt meg Kenneth Arnold, egy magánrepülőgép pilótája az amerikai Washington államban.

Azóta évről évre és bolygónk minden pontján számos beszámoló jelenik meg megmagyarázhatatlan repülő testekről, amelyek leggyakrabban repülő csészealjra hasonlítanak, és gyakran ábrázolják őket ilyen módon a művészeti alkotásokban és filmekben. A legtöbb esetben az eseményekről végül kiderül, hogy valódi magyarázatuk van. Így volt ez május első napjaiban is, ami Brünn környékén is feltűnést keltett, amikor az emberek egy fénylő, hulló tárgyat figyeltek meg az esti égbolton. Végül kiderült, hogy az egy Kaliforniából indított Falcon 9 rakéta volt, amely küldetése befejezése után elégett a légkörben.

Egy másik dél-morvaországi esemény azonban, amely a kommunista rezsim idején történt, még mindig magyarázatra vár. A rejtélyes testet a Csehszlovák Néphadsereg repülőgépének pilótái közvetlenül figyelték meg. 1987. július 12-én dél körül Jaroslav Špaček hadnagy, egy katonai helikopter pilótája azt a parancsot kapta, hogy kövessen egy ismeretlen repülő tárgyat, amely az osztrák határ közelében lebegett a jól ismert Vranov nad Dyjí üdülőhely közelében. Az akciófilmbe illő üldözés a gáton napsütéses időben fürdőző nyaralók feje fölött zajlott. A helikopter legénysége mindössze kétszáz méterre egy szivar alakú testet talált. Azt az utasítást kapták, hogy hatástalanítsák a testet, de ezt nem tudták megtenni - a "szivar" nagyon ügyesen manőverezett a levegőben, és a katonák tartottak attól, hogy egy fürdőruhás emberekkel teli hely felett lőnek rájuk. Két perc múlva az ismeretlen tárgy elbújt a felhőben, és továbbhaladt Brünn fölött Jaslovské Bohunice és Pozsony felé.

Az UFO-ként ismert jelenségeket az amerikai Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal (NASA) is elkezdte figyelni. Az azonosítatlan anomális jelenségekről (UAP) szóló tavalyi 33 oldalas jelentésében a NASA kijelentette, hogy jobb technikai eszközökre, többek között műholdakra lesz szükség az azonosítatlan objektumok jobb megfigyeléséhez. A NASA korábbi jelentései nem találtak bizonyítékot az UFO-k létezésére és a földönkívüli civilizációkkal való kapcsolatra. Néhány esetben drónról vagy más légi technológiáról, légköri jelenségekről, illetve az Egyesült Államok vagy más országok által végzett különböző titkos technológiai tesztekről lehetett szó.

Bill Nelson, a NASA igazgatója azt mondta, hogy hivatala a vitát "a szenzációhajhászástól a tudomány felé" akarja terelni. Az űrbeli élet kérdését azonban nyitott kérdésnek tartja. "Ha azt kérdezik tőlem, hogy szerintem van-e élet a világegyetemben, amely olyan hatalmas, hogy nehéz felfogni, mekkora, a válaszom igen" - zárta Nelson.

Forrás: TASR

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?