Hétvégi programok

Szombaton 7 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. A tartalomból: Európa a hétvégén választ, műsorunkban elsősorban a gyakorlati tudnivalókról tájékoztatjuk hallgatóinkat.

Szombaton 7 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. A tartalomból: Európa a hétvégén választ, műsorunkban elsősorban a gyakorlati tudnivalókról tájékoztatjuk hallgatóinkat. Foglalkozunk a magyarországi munkavállalás lehetőségeivel, és az iskolák finanszírozásának még nyitott kérdéseire keressük a választ. 11.30-kor a Délidő vendége Jarábik Balázs, aki egy, a demokráciák kialakítását segítő amerikai alapítvány megbízásából Fehéroroszországban dolgozik. 13 órakor Téka irodalmi magazin: a Szlovákiai Magyar ĺrók Társasága először jelentetett meg könyveket – egy verses és egy prózai antológiát. A műsorban ízelítőt adunk a könyvbemutatón elhangzottakból. 13.30-kor Keresd a nőt! A női magazin vendége Koncz Zsuzsa. 15 órakor jelentkezik a Kultúra világa. A tartalomból: a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma az utóbbi időben több érdekes kiállítással is megörvendeztette a képzőművészet kedvelőit. A szlovákiai magyar amatőr színjátszók már 41. alkalommal találkoznak Komáromban, a Jókai Napokon. Június 17-én kezdődik Dunaszerdahelyen a Tündérkert Fesztivál. A 16 órai hírek után Köszöntő, 17.30-kor Napzárta.

Vasárnap is reggel 7-kor indul adásunk. A 8 órai hírek után A hét Londonban. 9 órakor hírek, majd katolikus műsorral jelentkezik a Világosság. 10 órakor hírek, sport. 10.10-kor Gyerekzsúr. 11-től továbbra is a fiataloké az éter. Beszámolunk az ifjúsági és gyermekkórusok országos találkozójáról, a Csengő Énekszóról, vendégünk a magyar blues koronázatlan királya, Takáts Tamás. Délben hírek, majd heti jegyzet. 13.00-kor Térerő. A résztvevő stúdiók és témáik: Kolozsvár és Újvidék – pályaválasztási programok középiskolásoknak; Eszék – Szent László, a háborúban elpusztult horvátországi település szigetvári vendégeket fogadott; Bukarest – Wass Albert unokája, Wass Endre beszél nagyapjáról, a család hányatott sorsáról; Pozsony – az antik órák doktora, beszélgetés a rimaszombati Herczeg Tamással. 14.05-kor Kaleidoszkóp: Vizi E. Szilveszter, az MTA elnöke a szlovák és a magyar kutatók együttműködéséről, a tudomány etikájáról és a tudományszervezés problémáiról szól. Berényi Dénes akadémikus, a Magyar Tudományosság Külföldön akadémiai elnöki bizottság elnöke egy somorjai tanácskozáson nyilatkozott műsorunknak, Tarnóczy Mariann, az MTA Határon Túli Magyar Tudományosság Titkárságának vezetője pedig a környező országokban tevékenykedő magyar tudományos műhelyek és kutatók támogatási lehetőségeiről tájékoztat. 15 órakor Őszidő: a valamikori Pozsonyi Magyar Gimnázium tanulói találkoztak ismét 60 év után. 15.30-kor Hazai tájakon: a Győrben élő Unti Máriával, a Csallóköz földrajzi nevei című kiadvány szerzőjével beszélgetünk. 16 órakor hírek, majd Köszöntő. A Napzárta 17.30-kor kezdődik. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?