Hétvégi programok

Hétvégi közvetítésünket a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinnal kezdjük, amely reggel héttől fél tizenkettőig hallgatható Sándor Renáta szerkesztésében. A 11 óra 30 perckor kezdődő Délidőben Miklósi Péter vendége a többszörös paralimpiai és világbajnok íjász, a szepsi Lyócsa Imre lesz.

Hétvégi közvetítésünket a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinnal kezdjük, amely reggel héttől fél tizenkettőig hallgatható Sándor Renáta szerkesztésében. A 11 óra 30 perckor kezdődő Délidőben Miklósi Péter vendége a többszörös paralimpiai és világbajnok íjász, a szepsi Lyócsa Imre lesz. A déli hírek után nótacsokrot közvetítünk, majd irodalmi magazinunk, a Téka jelentkezik. A műsorban ezúttal Tóth László írása hangzik el, témája: a halálra, az elmúlásra való felkészülés, valamint Tőzsér Árpád főszerkesztő közreműködésével bemutatjuk a Madách Posonium Kiadó Magyar Anteausz sorozatát. Fél kettőtől a már elhangzott beszélgetésekből forgatunk le néhányat a Tallózóban. 15 órától a Kultúra Világában Darkó Jenővel, a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának igazgatóhelyettesével beszélgetünk, majd Horányi László színművész bemutatja az Esztergomi Várszínházat. A műsor utolsó perceiben két Dunaszerdahelyen élő író, Bereck József és Zirig Árpád beszél rádiózási szokásairól.

Vasárnap hírekkel indul a műsor hét órakor. A műsorajánlat után Kalendárium rovatunk jelentkezik, majd visszatérünk a hét politikai eseményeihez, és elhangzik Miklósi Péter Napjaink című jegyzete. A nyolcórai híradást követően református műsorral jelentkezik a Világosság című egyházi magazin. Szénási Kiss Réka újlóti lelkipásztor az imádkozás fontosságáról szól igehirdetésében. Halálának ötvenedik évfordulóján Tóth Kálmán missziós lelkipásztorra emlékeznek tisztelői. 8.35-től zenés beszélgetést közvetítünk Duka-Zólyomi Emese muzikológussal, könyvtárossal és karnaggyal. A kilenc órai hírek után Randevú Nyitrai Nórával és Puha Józseffel. A Megkérdezzük rovatban ezúttal Ádámról és Éváról faggatjuk a gyerekeket, majd a hazai amatőr zenekarok helyzetével és kilátásaival foglalkozunk. A műsor második részében beszámolunk az Iskola a múzeumban elnevezésű projektről, amelynek keretében a fiatalok Bartók pozsonyi diákéveiről hallhattak előadást, ezután Zupko Tamással, a MIK elnökével beszélgetünk Szlovákia Ifjúsági Tanácsáról. 13 órakor a Térerő műhelymelléklete jelentkezik, amely ezúttal a bukaresti szerkesztőség gondozásában készült. A 14 órai hírek után Lacza Tihamér műsorát, a Kaleidoszkópot közvetítjük. Először egy Pozsonyban rendezett nemzetközi konferencia két előadója, dr. Szikra Éva kertészmérnök és dr. Őrsi Károly tájépítész beszél a történelmi kertek szerepéről és megóvásának lehetőségeiről. Ennek kapcsán megemlékezünk a négyszáz éve született és 340 éve elhunyt Lippai Jánosról is, aki Pozsonyi kert címmel megírta az első magyar nyelvű agrárbotanikai művet. Végül ellátogatunk a Budapesten megjelenő Természet Világa című tudományos ismeretterjesztő havilap szerkesztőségébe. 15 órától tűztük műsorra az Életpályákat. Dulai Ferenccel, a garamsallói kisiskola igazgató-tanítójával, maratoni futóval a szerkesztő, Tóth Erika beszélget. A fél négykor kezdődő Hazai tájakon című néprajzi összeállításban a naszvadi tájház vezetője, Németh Gyula a falu két jeles szülöttének, Nagy Lajos fényképésznek és Csuport József takácsnak a munkáit mutatja be. (bodri)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?