Hétvégi műsorok a Pátria rádióban

Szombaton héttől délig a Hétről hétre című publicisztikai magazint közvetítjük Hominda Katalin szerkesztésében. A műsorban felköszöntjük a Jánosokat, majd visszatérünk a hét politikai történéseihez. Csáky Pál miniszterelnök-helyettes a távozó esztendőt értékeli, Lévay Tibor karnagy pedig pályafutása 28 évére emlékezik.

Szombaton héttől délig a Hétről hétre című publicisztikai magazint közvetítjük Hominda Katalin szerkesztésében. A műsorban felköszöntjük a Jánosokat, majd visszatérünk a hét politikai történéseihez. Csáky Pál miniszterelnök-helyettes a távozó esztendőt értékeli, Lévay Tibor karnagy pedig pályafutása 28 évére emlékezik. A műsor vendégeivel, Szabó G. László publicistával, Bárdos Ágnes tévériporterrel és Duray Miklós politikussal az ünnepről beszélgetünk. A szombat délutánonként jelentkező Téka című irodalmi műsor ez alkalommal is kissé rendhagyó lesz, hiszen annak a nyilvános felvételnek a második részét hallják, amely a magyar adás megindulásának 75. évfordulója alkalmából készült. A 13 órakor kezdődő irodalmi műsort a Keresd a nőt! követi. Európa a nőkért – a nők Európáért címmel előadássorozat indul januárban a Közép-Európai Alapítvány és az Új Nő Klubok rendezésében. A műsorban beszélgetés hangzik el a kezdeményezéssel kapcsolatban. A napokban Érsekkétyen vendégszerepeltek a magyar operett művészei. Vendégünk lesz a népszerű szubrett, Teremi Trixi. A női magazin szépségperceiben a szilveszteri frizura elkészítéséhez adunk néhány jó tanácsot. A 14 órai híreket követően Slágerhullám – nem csak fiataloknak. Az ötvenöt perces zenés nosztalgiázás után utazási magazinunkat, a Glóbuszt közvetítjük, amelyben szólunk arról, hogy az év végi ünnepekre megteltek a hazai téli üdülőközpontok, elmondjuk, milyen akadályokat kell leküzdenie annak, aki a brit szigetországban szeretne munkát vállalni, és ezúttal sem hiányzik majd a műsorból az elmúlt évszázadok nagy utazásait bemutató sorozat. Egy tengerjáró magyar orvos, Gáspár Ferenc életét és utazásait elevenítjük fel. A Glóbusz után népzenét közvetítünk. 16 órakor híreket mondunk, majd a Köszöntőt hallgathatják egészen a fél hatkor kezdődő Napzártáig.

Vasárnap hírekkel és sportösszefoglalóval indul a műsor hét órakor. Belelapozunk a kalendáriumba, majd visszatérünk a hét politikai eseményeihez. Ezúttal is érdekes témákkal várja a hallgatókat a nyolcórai híradást követően Lacza Tihamér a Kaleidoszkópban. Megemlékezünk a számítógép atyjaként világhírűvé vált tudósról, Neumann Jánosról, megismerkedhetnek egy szenvedélyes gyűjtővel, Köböl Károllyal, és új oldaláról mutatkozik be a folyók és tengerek szerelmese, Győry Szilveszter. 9.00- kor a Világosság katolikus félórájának témája a szentcsalád vasárnapja. Az ünnep kapcsán György Ferenc ipolybalogi lelkiatya szól a hallgatókhoz. Magyarországi példa alapján januárban Komáromban indul újra a Szentlélek szeminárium. Beszélgetés hangzik el az egyik szervezővel, és az előadásokat tartó Balla Gáspár atyával, majd felidézzük Gregorovits Lipót egykori plébános életútját, akiről a közelmúltban iskolát neveztek el Jókán. Fél tízkor jelentkezik az év utolsó Zenei galériája, amelyben néhány tél ihlette zeneműről lesz szó. 10 órától 13 óráig összefoglaló hangzik el a magyar adás indulásának 75. évfordulója alkalmából rendezett műsorokból. 13 órától a közép-európai nemzetiségi stúdiók Térerő című magazinjának felvételeiből válogatunk. 14 órakor híreket hallanak, majd Simon Szabolcs olvassa fel nyelvművelő írását. 15 órától A kultúra világában Kerekes Gábor budapesti fotóművészt a tudományos és művészi szempontokat sajátosan ötvöző fényképezési módszeréről kérdezzük, majd a pályája elején tartó Simon Krisztina énekesnő vall terveiről. Ezután a komáromi Jókai Színház két művészével, Bandor Évával és Kukola Józseffel beszélgetünk. Fél négytől Hazai tájakon című néprajzi összeállításunkat tűztük műsorra, amelyben a nagycétényi éneklőcsoportot mutatjuk be. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?